DUBAI JE NOVI NEUM: Pod „brojnim Bosancima“ koji rado posjećuju Emirate, Kokainović je prvenstveno mislio na samog sebe i pripadnike narko kartela.

Trenutno pregledavate DUBAI JE NOVI NEUM: Pod „brojnim Bosancima“ koji rado posjećuju Emirate, Kokainović je prvenstveno mislio na samog sebe i pripadnike narko kartela.
  • Autor objave:

Lider NiP-a i njegova supruga Dalija ne kriju da im je upravo Dubai jedna od omiljenih destinacija za odmor, inače sjedište narko kartela “Tito i Dino”, koji je kreirao stranku NiP-a.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i državna ministrica za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Reem Al Hashimi potpisali su prije nešto manje od godinu dana sporazum o ukidanju viza.

Kako je kazao ministar Konaković, sporazum stupa na snagu 7. decembra.

– Dubai i Abu Dhabi prvenstveno su veoma interesantne destinacije za brojne Bosance i Hercegovce. Mnogi naši građani imaju svoje biznise ili sarađuju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ukidanje viznog režima značit će im mnogo. S druge strane, građani Emirata otkrivaju BiH kao prelijepu destinaciju koju rado posjećuju – rekao je Konaković u izjavi za Fenu.

Pod “brojnim Bosancima i Hercegovcima” koji redovno putuju u Emirate, bilo privatno ili poslovno, Konaković je vjerovatno mislio na samog sebe i svoje bliske suradnike. Naime, lider NiP-a i njegova supruga Dalija ne kriju da im je upravo Dubai jedna od omiljenih destinacija za odmor. Tamo su 2016. godine proveli medeni mjesec, a Dalija Hasanbegović Konaković je tom prilikom svoje pratioce na društvenim mrežama počastila brojnim fotografijama iz ove kokainske “rajske” destinacije, uz opasku da je u Dubaiju toliko lijepo da je “svaki momenat vrijedan slikanja”.

Bračni par Konaković u Dubaiju je ponovo privatno boravio 2021., ovog puta u društvu njihove kćerke, a opet su se iz Emirata vratili prepuni “pozitivnih utisaka” i obećanja od Edina Gačanina Tita. Ovaj dolazak u Dubaji, Konakoviću su omogućili pripadnici narko kartela “Tito i Dino”, što otkrivaju detalji istrage Tužilaštva BiH u Sky istragama. Konaković se tada susreo sa, sada presuđenim svjetskim narko vođom kartela “Tito i Dino” Edinom Gačaninom Totom. “Okrijepljen” Titovim obećanjima, da mu stranka nikada neće bankrotirati, Konaković se vratio pun kesa, razrađujući narko taktiku za preuzimanje vlasti.

Te iste godine u Dubai se iz BiH masovno putovalo i na sajam EXPO, gdje je bosanska delegacija predvođena nipovcima Konakovićem, Denisom Zvizdićem i tadašnjim ministrom privrede KS Adnanom Delićem, bila među najbrojnijima.

Javnosti do danas nije predočeno na šta je tačno potrošeno više od četiri miliona maraka budžetskog novca, koliko je koštalo predstavljanje BiH na EXPO 2020, ili tačnije koji su to konkretno efekti postignuti u stranim investicijama i razvoju bh. privrede nakon ovog višemilionskog ulaganja u prezentaciju naše države u Dubaiju.

No, na Konakovićevo neskriveno oduševljenje, sada u Dubai možemo i bez viza. To jest, može on i eventualno još 5-10 posto bh. populacije. Ostali će i dalje tokom cijele godine “kuckati” lovu kako bi ljeti mogli otići na par dana u Neum – bez viza, naravno.