DOKAZ: Vlada nametnutog premijera Nermina Nikšića odbila, da podrža zahtjev za održavanjem tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta F BiH na temu položaj osoba sa invaliditetom.

NERMIN NIKŠIĆ
  • Autor objave:

Kada je u pitanju nametnuta Vlada F BiH na čelu sa nametnutim federalnim premijerom Nerminom Nikšićem, ništa nas ne smije iznenaditi, pa ni činjenica na koju smo u jednom od članaka ukazali, da „Nametnuta Vlada F BiH ne da novac Fondu solidarnosti: Liste čekanja za onkološke pacijente sve duže – nada za liječenjem sve manja!“, gdje smo naveli, da se onkološki pacijenti u Federaciji Bosne i Hercegovine svaki dan bore za svoju bitku. Vlada Federacije nije izdvojila novac u Fond solidarnosti za njihovo liječenje. Liste čekanja sve su duže, te je shodno tome i nada da će pojedini pacijenti dobiti svoje liječenje sve manja. Iza njih brojni sastanci i brojna obećanja, ali i dalje ništa konkretno. 

Tako je i ovoga puta nametnuti premijer Nermin Nikšić zajedno sa ostalom nametnutom kamarilom u Vladi Federacije BiH, donio zaključak, kojim Vlada Federacije BiH ne podržava zahtjev za održavanjem tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na temu položaj osoba sa invaliditetom.

Što reći?!

Sramotno, jadno, neempatično, grozno, skandalozno…, jer ako Vlada odbija da vodi računa o osobama sa invaliditetom u F BiH, postavlja se pitanje, ‘ko će?!

VEZANI TEKSTOVI: