Dok sluša obrijanog četnika Vojina Mijatovića, Kazandžija Federacije BiH, Nermin Nametnuti Nikšić, ovo radi dok mu Dodik vježba odcjepljenje! Dok se djeca u Pazariću tuku i zlostavljaju, Nikšić se i dalje češlja!

Trenutno pregledavate Dok sluša obrijanog četnika Vojina Mijatovića, Kazandžija Federacije BiH, Nermin Nametnuti Nikšić, ovo radi dok mu Dodik vježba odcjepljenje! Dok se djeca u Pazariću tuku i zlostavljaju, Nikšić se i dalje češlja!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Dok se Federacija Bosne i Hercegovine ponovno zadužuje za 40 milijuna maraka, i dok su nekada za vrijeme Nikšičevog mandata na čelu Vlade F BiH, tokom februara 2014. godine, gorile sve kantonalne, federalne i državne institucije, zbog nezadovoljstva građana njegovim upravljanjem Federacijom Bosne i Hercegovine, ovaj nametnuti premijer F BiH Nermin Nikšić, pravi se i glup i lud, ili ne smije da proturječi svome stvarnom stranačkom šefu Miloradu Dodiku, koji ga je i doveo na tu funkciju, iako prema izbornim rezultatima, njegova Vlada ne odražava izborni legitimitet bh. građana, nego SDA i DF sa najvećim brojem osvojenih glasova.

I dok njegovi polutani u Vladi Federacije BiH daju tragikomične izjave, te novac iz budžeta Federacije BiH tenkuju firmama u Republici Srpskoj, pa tako i lica postavljena od strane Vlade F BiH na određene funkcije, njegov narko ministar F MUP-a Ramo Isak, sam sebe, kada ga već drugi neće, u zvijezde zakiva: „hvalite me moja usta, kad već tuđa neće“!

Ovaj narko ministar F MUP-a Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, je zajedno sa svojim seksualnim egzibicionistom v.d. direktora FUP-e Vahidinom Munjićem, za kojeg se vežu ratni zločini, nedavno sazvao press konferenciju na kojoj su obojica sebe hvalili, da su uradili obojica više za 100 dana, nego svi njihovi prethodnici za 20 godina. Faktički i praktično nemoguće, ali budale svašta izjave, jer se sav rad Rame Isaka zasniva vozikanjem helikopterom, odmori u Turskoj, vježbanje u teretanama, vozikanje sina Arnela helikopterom i manje – više to je to.

Ne znam na kojim je drogama Ramo Isak, ali sam siguran, da je s lakih prešao na teške droge. Ovaj nedorasli funkciji polutan je izjavio, da će ga „EUFOR moliti da u slijedećem mandatu ponovno bude ministar“! Da čovjek prahne i pukne od smijeha.

Višestruka osuđivanost Rame Isaka, njegovo otpuštanje 2000. godine iz policije ZE-DO kantona, druženje i dernečenje sa ubicama i višestrukim povratnicima u krivičnim djelima, u svakoj europskoj državi trajno bi ga činili nepodobnim za obavljanje bilo koje javne funkcije, a o čemu smo pisali.

I dok čete blokiraju entitetsku liniju policijskim vozilima i pokrivaju je snajperima i dugim cijevima, a EUFOR se ne obavještava, maloumni i nadrogirani ministar unutarnjih poslova F BiH Ramo Isak, tvrdi, da neće dozvoliti incidente, mada je sama blokada entitetske linije neviđen presedan i incident, čime u stvari svodi ulogu federalne policije F BiH na osiguranje Dodikovih skupova, a ne na obranu F BiH.

I dok se stanje u Federaciji svakim danom sve više podgrijava, a zaduženja sve veća i veća, dok se djeca i dalje tuku i zlostavljaju u zavodu Pazarić od strane uposlenika, dok onkološki pacijenti nemaju lijek dobiti, jer Vlada F BiH ne uplaćuje novac ZZOR F BiH, Nikšić za to vrijeme šalje upit ministru Rimcu, da provjeri, da li je specijalistički staž prof. dr. med. Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a, u skladu sa zakonom.

Sam potpredsjednik Federacije BiH, Refik Lendo, je izjavio za medije, da se protiv KCUS-a i menadžmenta ove najveće zdravstvene ustanove vode politički motivirane medijske hajke.

PODSJEĆAMO – Javnost i građani Federacije Bosne i Hercegovine su upoznati, da je visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, donio Odluku, iskoristivši svoje bonske ovlasti, te suprotno volji legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Refika Lende iz reda Bošnjačkog naroda, čiji je potpis bio neophodan za imenovanje i potvrđivanje Vlade Federacije BiH, visoki predstavnik je građanima Federacije BiH nametnuo i otkroisao Vladu Federacije BiH, koja nema izborni legitimitet građana Federacije BiH.

Parlament Federacije BiH je još u aprilu 2023. godine, na prijedlog SDA stranke, izglasao Rezoluciju, kojom se poziva OHR, da se ne miješa u formiranje Vlade Federacije BiH, te je takva Rezolucija dostavljena i OHR-u, ali je Šmit ne poštujući ni stav, ni volju Parlamenta Federacije BiH ipak nametnuo Vladu Federacije BiH, bez potpisa legalno i legitimnog izabranog potpredsjednika F BiH Refika Lende, a čiji potpis je zakonski po Ustavu Federacije BiH bio neophodan, da bi uopće bila imenovana Vlada F BiH.

Prema Ustavu F BiH, Predsjednik F BiH, uz obaveznu suglasnost oba potpredsjednika  F BiH imenuje Vladu Federacije BiH, ali je visoki predstavnik Kristijan Šmit, krajem aprila 2023. godine, iskoristio bonske ovlasti, suspendirao Ustav F BiH na jedan dan, te bez suglasnosti i potpisa potpredsjednika F BiH Refika Lende, imenovao i nametnuo Vladu Federacije BiH, čime je razorio vladavinu prava, obzirom, da je Ustav najviši pravni akt, i da nije zabilježeno do sada niti u jednoj državi, da se Ustav suspendira, samo kako bi se stranke tzv. Trojke dovele na vlast.

Tako je federalni premijer F BiH postao Nermin Nikšić, a njegov zamjenik je obrijani četnik Vojin Mijatović, koji je ujedno i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH, a koji je svojevremeno izjavljivao za razne TV kuće, kako „Republika Srpska neće poštovati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i da će slaviti 9. januar“!

Mijatović je najprije bio član Dodikovog SNSD-a, potom član stranke ratnog zločinca Radovana Karadžića, dakle član SDS-a, pa potom član SDP-a, a „trijumfirao“ je u Federaciji BiH na populističkim izjavama. Ovaj obrijani četnik i Srbin Vojin Mijatović, kojemu svaka riječ započinje sa „bre, gde, posledice, predsednik itd“, najavio je, da će od septembra 2023. godine, Vlada F BiH ubrzati sa smjenama direktora javnih preduzeća u Federaciji BiH, iako dok je bio, a inače dolazi iz RS-a nije mogao tamo smijeniti ni mjesnu zajednicu, a ovdje u Federaciji bi smjenjivao direktore javnih poduzeća, koji su dokazane patriote Bosne i Hercegovine. Mijatović od kada je ušao u Dodikovu stranku i iz nje izašao, mijenjajući dresove stranaka, ništa se nije promijenio, jer „vuk dlaku (stranku), kao Vojin mijenja, ali ćud nikada“!

Vezani tekstovi: