Dok nisko tiražni Avaz neuspjelo blati KCUS – za Kliniku za očne bolesti KCUS-a, stigla pohvala pacijenta osoblju KCUS-a – Klinici za očne bolesti!

Trenutno pregledavate Dok nisko tiražni Avaz neuspjelo blati KCUS – za Kliniku za očne bolesti KCUS-a, stigla pohvala pacijenta osoblju KCUS-a – Klinici za očne bolesti!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog!

Nisko tiražni portal Dnevnog avaza, objavio je prije 18 sati vijest, u namjeri da diskreditira KCUS – Kliniku za očne bolesti, stavljajući naslov svojstven njima: „Dok pacijenti daju ogromne pare privatnicima, ambulante u KCUS-u zjape prazne usred dana“ od prije 18 sati, a u kojem članku žele stvoriti lažni narativ i krivu predstavu o KCUS-u – Klinike za očne bolesti, navodeći lažno i klevetnički: „Sve je više žalbi građana na lošu organizaciju i rad Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu. Vrlo često se dešava da pacijenti po nekoliko mjeseci, pa čak i godina čekaju na veoma bitne preglede i pretrage.  Zbog toga, mnogi su primorani otići na pregled u privatne poliklinike i tamo ostaviti svoj novac.  Kako su portalu “Avaza” javili razočarani i frustrirani građani, bez obzira na brojne žalbe građana, danas oko 13 sati Očna klinika na KCUS-u je izgledala kao “grad duhova” – navodi nisko tiražni Avaz.

Naime, nije jasno uopće kada je slika nastala i porijeklo iste, kao što nije ništa novo zbog čega Avaz napada aktuelni menadžment KCUS na čelu sa prof. dr. Izetbegović Sebijom.

Nije ni čudo zašto Avaz napada KCUS na čelu sa generalnom direktoricom KCUS-a prof. dr. Sebijom Izetbegović, a evo stvarnog razloga:

Naime, 22. 05. 2022. godine, Općinski sud u Sarajevu donio je i javno objavio presudu kojom je usvojio tužbu generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebije Izetbegović protiv Avaz-roto pressa zbog klevete.

Avaz-roto press dužan je isplatiti direktorici Izetbegović zbog klevete iznos od 5.100 KM sa zakonskim zateznim kamatama počev od 24.01.2018. godine te nadoknaditi joj troškove parničnog postupka u iznosu od oko 3.100 KM.

Također, sud je obavezao tuženog da na portalu Avaza objavi uvod i izreku ove presude.

Prof. dr. Izetbegović je u tužbi navela da je u tekstovima Avaza koji su predmet tužbe iznesen čitav niz kleveta na njen račun s namjerom nanošenja štete njenom ugledu, te da se ona prikaže u javnosti kao nemoralna osoba sklona nezakonitostima. Tako će Avaz morati iskipati – tužiteljici prof. dr. Sebiji Izetbegović sa zakonskim kamatama preko 10 hiljada maraka.

Presuda Općinskog suda u Sarajevu

Dok Avaz pljuje po KCUS-u na čijem se čelu nalazi prof. dr. med. Sebija Izetbegović, generalna direktora KCUS-a, pristižu ipak pohvale pacijenata na rad Klinike za očne bolesti KCUS-a!

Prof. dr. sci. med. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a

Pismo zadovoljnog građanina, Ismeta Nune Arnautalića, te njegovo iskustvo na KCUS-u – Klinici za očne bolesti prenosimo u cijelosti:

Dragi FB prijatelji.

„Možda ste primijetili da nisam dvadesetak dana prisutan. Imao sam, a imam i sada, problema sa lijevim okom. Završio sam na KCUS-u na očnoj klinici. Na prijemnom mala nervoza. Tu se odlučuje hoće li vas primiti ili vratiti kući.

Kada upadnete u sistem to je dobar znak da će se vaš zdravstveni problem početi intenzivno rješavati. Očna klinika idealno je mjesto da se odmorite od politike, medija, problema.

U odjeljenju Očne klinike KCUS-a sve funkcioniše perfektno. Ljubazno medicinsko osoblje i doktori brinu o vama. Niko vas ne pita koje ste nacionalnosti, kojoj stranci pripadate, koju funkciju obavljate itd. Prvo pitanje koje ujutro čujete je “Dobro jutro, kako ste danas”. Kreće provjera vaših zdravstvenih parametara – pritisak, šećer, analiza krvi, terapija itd. Sve to ide lagano, ali problem je vrijeme koje sporo teče. Dan je baš predugačak u bolnici, ali liječenje treba i traži svoje vrijeme.

Higijena na zavidnom mjestu. Cijeli dan se brinu o tome. Ishrana (tri obroka) iznenađujuće dobra. Sve ukusno i dovoljno. Doktori profesionalni i u stalnom kontaktu sa pacijentima. Kompleksan je to sistem, ali funkcioniše. Svi znaju svoje obaveze i dužnosti uz obavezno poštivanje uspostavljene hijerarhije.

Tako bi i država trebala da funkcioniše. Kada može u bolnici moglo bi i u državi. U bolnici je cilj zdravlje pacijenata, a u državi je interes. Svi vuku na svoju stranu. Jedni bi da se prave važni i kompetentni, drugi da se obogate, treći da se odvoje, četvrti da ispune obećanja koje su nekome dali bez obzira šta su u kampanji obećavali pacijentima, pardon glasačima, itd. Ima i poštenih ljudi ali oni su izvan događanja. Niko i ne želi da ih pita za savjet. Tako dođemo u situaciju da jedan dokazano moralan čovjek i čovjek koji voli ovu zemlju kao što je Bogić Bogičević ne može da postane gradonačelnik Sarajeva.

Moramo uspostaviti zajednički interes ali kako su nas skrojili to je nemoguća misija. Skrenuh ja u politiku, a samo sam želio da uputim čestitke KCUS-u i očnoj klinici.“

Ovaj portal napominje, da je aktuelni potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo ustvrdio u intervju za Anadoliju, da se protiv aktuelnog menadžmenta KCUS-a vodi politička motivirana hajka, iako pruža najveći broj zdravstvenih usluga pacijentima iz cijele Federacije!