Do kada će se seksualni egzibicionista Vahidin Munjić prestati lažno predstavljati, kao Direktor FUP-e, iako ima samo status i svojstvo v.d. direktora FUP-e!

Trenutno pregledavate Do kada će se seksualni egzibicionista Vahidin Munjić prestati lažno predstavljati, kao Direktor FUP-e, iako ima samo status i svojstvo v.d. direktora FUP-e!
  • Autor objave:

Kad pročitate naslov ovoga teksta možda ćete se upitati: „pa kakva je razlika, opet rukovodi Federalnom upravom policije (FUP-e)“, no razlika je itekako velika.

Vlada Federacije BiH je suprotno Zakonu o unutarnjim poslovima F BiH  – članu 45. stav 3. istog Zakona, o čemu Tužilaštvo KS vodi istražne radnje, dva puta na po tri mjeseca imenovala Vahidina Munjića za vršitelja dužnosti direktora Federalne uprave policije F BiH, a ne za direktora Federalne uprave policije F BiH, što znači, da je Munjić, kao v.d. direktor FUP-e samo prelazno katastrofalno rješenje Vlade F BiH, dok se ne imenuje novi direktor Federalne uprave policije.

Iako politike već pet godina vode munjevitu bitku, ‘ko će biti novi Direktor Federalne uprave policije F BiH, nakon što je Draganu Lukaču istekao mandat u toj policijskoj agenciji, ovaj seksualni egzibicionista Vahidin Munjić se odlučio, da poput Kim Jong – Una, sjevernokorejskog vođe, koji je sam sebe proglasio božanstvom, odlučio, da kroz službene web stranice Federalne uprave policije F BiH sebe samoproglasi direktorom FUP-a, svjestan i znajući, da to svojstvo nema, nego svojstvo v.d. direktora FUP-e!

Dakle, formalno – pravno gledano sa zakonskog stajališta, Vahidin Munjić nema status, ni svojstvo direktora Federalne uprave policije, nego status i svojstvo v.d. direktora Federalne uprave policije!

Vahidin Munjić se lažno predstavlja, kao direktor FUP-e, iako ima samo svojstvo, da je v.d. direktora FUP-e

Prema važećim zakonskim odredbama, unutarnjoj organizaciji Federalne uprave policije i Pravilnicima i Statutima ove policijske agencije, da bi zaslužili titulu „Direktor Federalne uprave policije F BiH“, morate najprije proći uspješno konkursnu proceduru, koja se prethodno raspisuje, a kojeg raspisuje Vlada F BiH ili nezavisni odbor, dok Vlada F BiH imenuje direktora FUP-e, (što Munjić Vahidin nije – nije prošao na konkursu, niti se na isti prijavio), a potom biti imenovan na puni mandat od 4 godine na funkciju Direktora Federalne uprave policije F BiH od strane Vlade F BiH po okončanju konkursa.

Zamislite, da student Pravnog fakulteta UNSA završi četverogodišnji studij koliko i traje diplomski studij. On prema pravu stječe akademski naziv: diplomirani pravnik, ali isto tako zamislite da se po završetku četverogodišnjeg studija, znajući da ima svojstvo i pravo na akademsku titulu samo diplomirani pravnik, potpisuje ili predstavlja, kao magistar prava, bez da je upisao i završio postdiplomski studij, ili da se potpisuje kao tužilac ili sudija ili advokat, iako nije položio advokatski ili pravosudni ispit, niti je od nadležnog javnog organa vlasti, dobio dopuštenje ili papir formalno – pravne prirode, da se može tako predstavljati ili da to svojstvo po okončanju studija ima.

Ista stvar je i sa Vahidinom Munjićem, koji se po službenim web stranicama Federalne uprave policije lažno predstavlja, kao „Direktor Federalne uprave policije“, svjestan i znajući, da to svojstvo nema, niti ga je Vlada F BiH imenovala za direktora FUP-e, nego za vršitelja dužnosti (v.d.) direktora FUP-e!  Pudlica Vahidin Munjić po ovlaštenju Vlade F BiH ima svojstvo v.d. direktora FUP-e, i tako ima da se potpisuje i u javnosti kroz web objave predstavlja, a ne svojstvo direktora Federalne uprave policije.

Zamislite, da se mlađi inspektor u Federalnoj upravi policije predstavlja, kao viši ili samostalni inspektor FUP-e, iako to svojstvo, svjestan, po činovanju nema, ili se – još gore –  samostalni inspektor predstavlja, kao glavni inspektor, iako svjestan, da ima svojstvo samo samostalnog inspektora. Ista stvar je i sa Munjićem i njegovim lažnim predstavljanjem, da je direktor FUP-e, iako ima svojstvo v.d. direktora FUP-e, i tako mora da se na aktima potpisuje i kroz javna istupanja.

Ili još bolje, zamislite, da se zamjenik ministra, predstavlja kao ministar tog određenog resora, iako to svojstvo nema. Očekujemo da se u narednim danima, ovaj seksualni egzibicionista Vahidin Munjić zv. Pudlica potpisuje sa „prof. dr.“, kao i njegov kerovođa Ramo Isak sa „Dr. sc.“, iako u gostovanju na FTV-u nije ni znao kako mu se zove fakultet gdje završio, kada su ga sugovornici upitali gdje stekao naučne titule.

Kriminalni dosje narko oca Rame Isaka, ministra Federalnog MUP-a F BiH

No, po svemu sudeći Munjić je odlazeći, nakon što je lider HDZ-a BiH Dragan Čović, na nedavnom sastanku sa “Trojkom” iznio svoje zahtjeve da želi funkciju i mjesto direktora Federalne uprave policije iz reda Hrvata, obzirom da je narko otac Ramo Isak ministar F MUP-a iz reda Bošnjaka. Šta Čović zacrta, to sigurno i dobije, pokazala je to dosadašnja praksa.

Vezani tekstovi: