DA SE PODSJETIMO: Elmedin Dino Konaković u društvu kriminogenih lica. S kim si takav si!

Trenutno pregledavate DA SE PODSJETIMO: Elmedin Dino Konaković u društvu kriminogenih lica. S kim si takav si!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Za sada ne postoji rječnik, kojim bi se mogao opisati intelektualno inferiorni, infantilni, moralno diskutabilni, manijakalni depresivac, infantilni i maligni narcis, neizlječivi psihopata, zloćudni sociopata, bolesni egoista željan medijske pažnje i medijske pompe, Elmedin Dino Konaković, ministar Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

I dok Upravni odbor Udruženja BH/Novinara konstantno šalje protestne note Elmedinu Konakoviću, zbog njegova targetiranja, omalovažavanja u naletu svoga nekontroliranog bijesa, bh. novinara, čime je poprimio sve sličnosti svoga stvarnog šefa Milorada Dodika, kome je Konaković isporučio sve najbitnije državne institucije izdavši vlastiti Bošnjački narod i njegove interese zarad fotelje u Vijeću ministara BiH.

Ne treba zaboraviti narodnu izreku: „S kim si takav si“!

Pa ćemo se tako ovoga puta – budući da fotografija govori više od tisuću riječi – prisjetiti Konakovićevog kriminalnog društva s kojima je do jučer pio i dernečio. Nedavno su pripadnici policije, po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, na prijedlog Tužilaštva KS, oduzeli od Skupštine KS, svu dokumentaciju, zbog sumnje, da je Elmedin Konaković, dok je obnašao dužnost predsjedavajućeg Skupštine KS, netransparentno dijelio novac, a istraga u ovome predmetu još uvijek traje.

Na slici koju vidite, Elmedin Konaković se nalazi u društvu višestrukih povratnika u kaznenim djelima: Amirom Pašićem Faćom i Denisom Stojnićem.

Denis Stojnić, Elmedin Konaković i Amir Pašić Faćo

Amir Pašić Faćo je višestruki povratnik u kaznenim djelima, koji je prema evidencijama MUP-a Kantona Sarajevo imao i ima preko 30 – ak krivičnih djela, dok je Denis Stojnić, krajem oktobra 2022. godine uhapšen od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, po Naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Amir Pašić Faćo i Elmedin Konaković

Stojnića, koji je rođen 1980. godine, su uhapsili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Zelenih Beretki po Naredbi Tužilaštva BiH. Slobode je lišen prošle godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219. istog zakona.

Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela“, naveli su tada iz MUP-a KS, te nadodali: “Lice lišeno slobode je smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada. O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela.”

Stojnić je u nekoliko svojih posljednjih medijskih istupa tvrdio da nema veze s kriminalom i da se tada u Nizozemskoj priprema za iduće zakazane borbe. Također, tvrdio je da nema veze sa aplikacijom Sky, zbog koje je u posljednje vrijeme uhapšeno više “krupnih riba” i policajaca te zbog čega se trenutno trese bh. podzemlje.

Nakon hapšenja, Denisu Stojniću su tada krajem oktobra 2022. godine, po prijedlogu Tužilaštva BiH, a po Rješenju Suda BiH, određene mjere zabrane, odnosno prijedlog za kućni pritvor, a inače, mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa određenim osobama povezanim sa predmetom. Mjere zabrane i kućnog pritvora ocjenjene su dovoljnim za neometano provođenje istrage koju vode tužiteljstvo i pratnerske policijske agencije.

Stojnić je pod istragom zbog krivičnog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. Kako je tada kazao njegov advokat Mehmedbašić, on je to djelo priznao.

Vezani tekstovi: