DA NIJE ŽALOSNO, BILO BI SMIJEŠNO: Višestruko presuđivani nasilnik – ministar F MUP-a Ramo Isak govorio o sigurnosti građana u Federaciji!

Ramo Isak
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog

Javnosti je poznato, da je za ministra Ministarstva unutarnjih poslova F BiH u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, imenovan višestruko presuđivani nasilnik i ugrožavatelj sigurnosti građana Federacije Bosne i Hercegovine, Ramo Isak, zv. Ramzes, otac svih narkomana, narkotika i kamatara.

Gotovo stotinu dana njegova mandatovanja F MUP-om, Federacija nikada nije bila u gorem stanju. Pokazuje to nezapamćena zla tragedija, koja je pogodila Gradačac, kada je pomahnitali ubojica Sulejmanović Nermin, u svom ubilačkom pohodu ubio nekoliko osoba, na kraju presudivši i sam sebi. Upravo je na ovom eklatantnom primjeru, zakazalo pravosuđe i agencije za provođenje zakona.

Ni manje, ni više, i ovoga puta federalnu vlast čine pravomoćno presuđivana lica za različita kaznena djela.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je novi federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, građani F BiH ne trebaju da „brinu“, jer je njihova „sigurnost“ u Raminim rukama. Pitanje je samo ‘ko je slijedeći. U svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Politika je častan posao, ako se njome bavi časni ljudi. Ali ako se njome bave višestruki povratnici u krivičnim djelima tada vrijedi ona izreka Bernarda Shawa: “Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.”

I ne zakazalo pravosuđe i policija, kad je za ministra F MUP-a imenovan višestruki povratnik u krivičnim djelima, Ramo Isak, koji itekako ima po bogatog „iskustva“ sa oružjem, tučnjavom, nasilničkim ponašanjem i ugrožavanjem sigurnosti građana Federacije BiH, zbog čega je pravosnažno presuđivan i osuđivan. Tek druženje Rame Isaka sa ubojicom, Amirom Mehićem, koji je osuđen na 11 godina i 6 mjeseci zatvora, zbog organiziranog ubistva Emira Džinića, prevršilo je svaku mjeru o čemu smo pisali, a što možete slike vidjeti u vezanim linkovima, kao dolje.

Presedan je, gdje  ministar F MUP-a Ramo Isak, dok on s ubicama druguje, derneči i pjeva, u isto vrijeme traži procesuiranje svih, koji su podržali ubicu iz Gradačca! – Sve je za osudu!

U zemlji, gdje ministar federalne policije, poput Rame Isaka, optuživana i presuđivana ličnost, zbog prijetnji, ugrožavanja sigurnosti, nasilničkog ponašanja i repetiranja pištoljem, teško je očekivati neko dobro, a i građani se s pravom osjećaju nesigurno i nemaju povjerenja, da ih sistem može zaštititi. Bitno je, da Ramo Isak, izjavljuje za medije: „letio sam, letjet ću i dalje“! Gubitak života nije bitan za federalnu vlast.

Vezani tekstovi: