BAKIR IZETBEGOVIĆ GLASOVIMA VEĆINE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SDA STRANKE! 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊 𝐑𝐄𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐊𝐄 𝐓𝐔𝐑𝐒𝐊𝐄 𝐈 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊 𝐀𝐊 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐉𝐄 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏 𝐓𝐀𝐘𝐘𝐈𝐏 𝐄𝐑𝐃𝐎𝐆𝐀𝐍 UPUTIO PORUKU IZETBEGOVIĆU!

Trenutno pregledavate BAKIR IZETBEGOVIĆ GLASOVIMA VEĆINE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SDA STRANKE! 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊 𝐑𝐄𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐊𝐄 𝐓𝐔𝐑𝐒𝐊𝐄 𝐈 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊 𝐀𝐊 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐉𝐄 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏 𝐓𝐀𝐘𝐘𝐈𝐏 𝐄𝐑𝐃𝐎𝐆𝐀𝐍 UPUTIO PORUKU IZETBEGOVIĆU!
  • Autor objave:

Na osmom Kongresu Stranke demokratske akcije koji se održava u Zetri Bakir Izetbegović je glasovima većine izabran ponovno za predsjednika stranke. Glasanje je bilo javno, a Kongresu je prisustvovalo više od 1.200 delegata. Također, veliki broj zvanica bio je iz regiona i čitavog svijeta.

𝐏𝐎𝐑𝐔𝐊𝐀 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊𝐀 𝐑𝐄𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐊𝐄 𝐓𝐔𝐑𝐒𝐊𝐄 𝐈 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐒𝐉𝐄𝐃𝐍𝐈𝐊𝐀 𝐀𝐊 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐉𝐄 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐀 𝐓𝐀𝐘𝐘𝐈𝐏𝐀 𝐄𝐑𝐃𝐎𝐆𝐀𝐍𝐀 𝐏𝐎𝐕𝐎𝐃𝐎𝐌 𝟖. 𝐊𝐎𝐍𝐆𝐑𝐄𝐒𝐀 𝐒𝐃𝐀:

Poštovani predsjedniče Stranke demokratske akcije, moj dragi prijatelju g. Bakire Izetbegoviću,

Poštovani članovi SDA,

Dragi naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine,

Selamim vas najiskrenijim osjećanjima i čežnjom. Zahvaljujem se na vašem ljubaznom pozivu i želim da vaš 8. Kongres bude uspješno održan i da donese svako dobro vašoj stranci.

Ovim povodom želim odati počast rahmetli Aliji Izetbegoviću, osnivaču Stranke demokratske akcije, velikom političaru, idealisti i prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine.

Između Turkiye i Bosne i Hercegovine postoje izuzetni odnosi, sa jakim ljudskim i kulturnim vezama. Za razvoj ovih odnosa posebno su zaslužni rahmetli Alija Izetbegović i SDA koju je on osnovao.

SDA je odigrala važnu ulogu ne samo u zaštiti prava Bošnjaka i Muslimana, već i u uspostavljanju države Bosne i Hercegovine na čvrstim temeljima i uspostavljanju uravnotežene strukture među konstitutivnim narodima.

Kao što su pokazali i posljednji izbori održani prošle godine, SDA je zadržala svoju cijenjenu i duboko ukorijenjenu poziciju u politici zemlje i ostala stranka s najjačom bazom i najviše glasova u Bosni i Hercegovini.

Stabilnost vaše stranke važna je kako za potpuno predstavljanje Bošnjaka, tako i za zaštitu države Bosne i Hercegovine. Događaji nakon izbora i izazovi sa kojima se zemlja suočava još jednom su nas podsjetili na važnost jedinstva, solidarnosti i dosljednosti među Bošnjacima.

Svim srcem vjerujem da će naša braća Bošnjaci djelovati solidarno na svim poljima, a posebno u politici.

Mi ćemo u ovom procesu nastaviti pružati svu podršku koja je Bosni i Hercegovini potrebna za njen mir, prosperitet i stabilnost. Nastavljamo naš otvoren i konstruktivan dijalog sa svim relevantnim stranama. Protivimo se svakoj prijetnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, šaljemo potrebne poruke s tim ciljem.

Želim da znate da će se Turkiye uvijek suprotstavljati svakoj nepravdi i bezakonju koje bude počinjeno prema našoj braći Bošnjacima. Ovim mislima želim da Bog učini da naše bratstvo bude trajno, a naša ljubav vječna.

Smatram korisnim da naglasim da očekujem da će se saradnja između Stranke demokratske akcije i AK Partije nastaviti razvijati. Nadam se da će vaš kongres biti od koristi.

Selamim vas sa ljubavlju i poštovanjem.

Želim vam sve najbolje.