APSURD: Višestruki povratnik u krivičnim djelima narko ministar F MUP-a Ramo Isak i v.d. direktora FUP-e Vahidin Munjić sazvali press konferenciju pa se sami hvalili, kad ih nitko drugi neće!

Trenutno pregledavate APSURD: Višestruki povratnik u krivičnim djelima narko ministar F MUP-a Ramo Isak i v.d. direktora FUP-e Vahidin Munjić sazvali press konferenciju pa se sami hvalili, kad ih nitko drugi neće!
  • Autor objave:

Piše: Josip Šimić-Đinđić, teolog!

Višestruki povratnik u krivičnim djelima, narko ministar F MUP-a, Ramo Isak zv. Ramzes, otac svih narko kartela i kamatara i seksualni egzibicionista v.d direktora Federalne uprave policije Vahidin Munjić održali su danas zajedničku press konferenciju, a koja se može opisati samo jednom riječju: „hvalite nas naša usta, kad’ već tuđa neće“!

Papa Franjo u svojoj knjizi “Korupcija – Zlo našega vremena” kaže, da “korumpirane osobe često imaju potrebu za samoisticanjem u medijima, kako rade dobro, iako sami primjećuju, da to nije tako, kako bi prikrili svoje loše navike”!

Tako je kriminalac Ramo Isak izjavio, da su „oni (op.a. Munjić i Isak) za vrijeme od kada su na položajima uradili više nego što su njihovi prethodnici za 20 godina“. Šta reći, a da se čovjek ne na smije, nego sažalijevam slučaj.

Višestruko optuživani i osuđivani nasilnik Ramo Isak je danas udario i po koalicijskim partnerima. Isak se smucao po Turskoj, vozikao sina helikopterom, pušio anargilu, obilazio ambasade, pa sve to nazvao najboljim rezultatom u 20 godina. I dok se mrtvačnice pune leševima, zbog ubistava u F BiH, Isak to naziva „uspjehom“ svojim u 20 godina.

Ako su ovaj nametnuti narko ministar Federalnog MUP-a, Ramo Isak, i seksualni egzibicionista Vahidin Munjić, uradili više, nego svi njihovi prethodnici za 20 godina (koja izjava je infantilna), i ukoliko je to zaista tako, to bi značilo, da je Ramo Isak uradio više posla za 100 dana, nego njegov prethodnih, također narko ministar F MUP-a Aljoša Čampara za 9 godina!

Bez obzira na pune mrtvačnice i groblja, svakodnevni femicid, pucnjave i prometne nesreće, spavajte mirno. Ako je ovako bilo za prvih sto dana, kakav nas tek spektakl čeka narednih mjeseci.  

Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Pa ga je Trojka zaista izmisliila. Nakon što je visoki predstavnik krenuo u avanturu oktroiranja vlade Nermina Nikšića, nedostajalo je ipak glasova pa su se okrenuli notornom Rami Isaku i za njegov glas mu obećali i dali “i sat i lanac”. Ministarsku poziciju, ključeve helikoptera a i sinu je obećana neka sinekurica. Sitno nešto, da bude dopredsjedavajući Parlamenta.

Da li bi i to Srđan Mandić, u jednom od svojih svakodnevnih Facebook naricanja, jer ga dojučerašnji jarani hoće smijeniti, nazvao “asimovskim”?

Kako god, Isak je postao ministar. I to unutarnjih poslova. I brzo poletio do neslućenih visina. U policijskom helikopteru iz kojeg ne izlazi dan i noć, samo onda kada trkne na odmor u Tursku.

Danas je Isak predstavio svojih prvih 100 dana rada. Izjavio je da je sa svojim timom u proteklih 100 dana uradio više nego njegovi prethodnici u proteklih 20-ak godina. Zaista jeste to izjavio, ne izmišljamo.

Kada su ga novinari pitali šta je to tačno uradio za 100 dana, kazao je da je dodjeljivao činove, pa nastavio: “Obišli smo veliki broj međunarodnih institucija, ambasada. Obezbijedili smo određena sredstva”, rekao je Isak.

Da li se tako zamjerio čelništvu Naše stranke, veteranima puzanja po kabinetima ambasadora, zasada nije jasno, ali je sigurno da se zamjerio ostatku koalicijskih partnera.

Jer u posljednjih 20 godina uglavnom su na mjestu ministra unutarnjih poslova bili kadrovi SDP-a (Predrag Kurteš) i NIP-a (Aljoša Čampara) koje je Isak (in)direktno prozvao nesposobnima.  

Isak je novinarima, predstavljajući 100 dana rada, tokom kojih se naletao na sve strane, kazao i da je „u proteklom periodu održao sastanke sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, zatim ambasadorima i predstavnicima međunarodnih organizacija kako bi razmotrio situaciju u cilju podrške u pogledu izmjena zakonskih propisa koji bi doprinijeli poboljšanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.“

Golemo. Ako to nije ulaganje dodatnih napora i stvaranje pretpostavki, onda…

U pauzama između bildanja u teretanama u Turskoj, zemlji a i šire „uspostavio je listu prioriteta šta je potrebno unaprijediti u FMUP-u, da su u saradnji s EUROPOL-om provođene zajedničke operativne akcije međunarodnog karaktera“. A onda je još „podneseno ukupno 79 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, protiv 111 lica, od kojih je 28 lica lišeno slobode.“

I ono što se ne smije nikako zaboraviti, „nakon zastoja dužeg od petnaest godina, izvršeno je vanredno unapređenje 32 policijska službenika“.

Isak, kaže, usklađuje zakonodavstvo sa evropskim. Stoga valjda nema nikakvog napretka kada je u pitanju istraga trostrukog ubistva i samoubistva u Gradačcu. Kaže da je u taj slučaj „zasad uključen samo FUP-ov odjel za cyber kriminal“. A nema ni saznanja je li iko uhapšen nakon što je najavio da će svi biti pohapšeni zbog tragedije u Gradačcu.

Sve je, znači, Isak radio osim onoga što mu je posao. Što je bilo dovoljno da, za samo sto dana, napravi najbolje rezultate u proteklih 20 godina.

Dakle, bez obzira na pune mrtvačnice i groblja, svakodnevni femicid, pucnjave i prometne nesreće, spavajte mirno. Ako je ovako bilo za prvih sto dana, kakav nas tek spektakl čeka narednih mjeseci.

Narko otac Ramzes dolazio u sukob sa zakonom!

Ramo Isak višestruki povratnik u krivičnim djelima dobro je poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, a 2000. godine je otpušten iz policije Zeničko – dobojskog kantona.

Interesantno je da je federalni ministar policije osuđivan dva puta – zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

– “Mercedes” se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac “Toyota” iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je “Mercedesu”, psujući majku vozaču. “Šta mi diraš dijete!?”, vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhapšen – pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u decembru 2013. godine zbog nasilništva osudio Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac. Nađite mi državu u kojoj je pravosnažno višestruko osuđivana osoba i ministar policije i koji je bio otpušten iz MUP-a ZE-DO kantona, koji druguje sa ubicama, a poslije postao ministar policije F MUP-a!?

– Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova – rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

– Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 – rekao je Isak u razgovoru sa novinarima CIN-a.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Kantonalnog tužiteljstva Zeničko – dobojskog kantona iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je novi federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, u svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Nađite mi državu, u kojoj je višestruko pravosnažno osuđivana i presuđivana ličnost, i koja se druži sa pripadnicima kriminalnog miljea i ubicama, kao Ramo Isak i ministar policije!

U međuvremenu, Isak se družio sa ubicama iz BiH, točnije iz Tuzle, koji su po presudi Kantonalnog suda u Tuzli od 15.02.2023. godine, presuđeni na 46 godina zatvora. Amir Mehić koji je zajedno sa svojim bratom Damirom Mehićem zvanim Bibi, su organizirali kriminalnu grupu ljudi, kako bi zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško ranila i ozlijedila druge ljude.

Objavili smo sliku na kojoj je vidljivo, kao u vezanim člancima u kojem Isak, sa Amirom Mehićem, derneči i pije kave na Umri i u novogodišnjim praznicima.  Njegov brat, Damir Mehić zv. Bibi, prije par dana po interpolovoj potjernici, koja je raspisana naredbom Kantonalnog suda u Tuzli u februaru 2023. godine, uhapšen je od strane Srbijanskih vlasti, te mu je određen pritvor, jer je koristio falsifikovani pasoš prilikom prelaska i dolaska u Srbiju. MUP Srbije je provjerama utvrdio, nakon hapšenja Damira Mehića zv. Bibi, da za njim traga Interpol po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli.

Podsjećanja radi, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona iz Tuzle, broj: T03 0 KT 0034357 13 od 09.03.2018. godine, na osnovu člana 300. stav 1. točka a) ZKP-a F BiH, Kantonalni sud u Tuzli, donio je i javno, dana 15.02.2023. godine, objavio slijedeću

PRESUDU

Kojom optužene: MEHIĆ DAMIRA, LISIČIĆ AMIRA, MEHIĆ AMIRA, MEHANOVIĆ MERSEDA i RAHMANOVIĆ DENISA

PROGLAŠAVA KRIVIM, ŠTO SU:

DAKLE: Pod tačkama predmetne optužnice A).1). Mehić Damir, Mehić Amir, organizirali grupu ljudi kako bi zajedno sa Lisičić Amirom, Rahmanović Denis i Mehanović Mersed, sudjelovali u grupi ljudi koja je zajedničkim djelovanjem usmrtila, pokušala usmrtiti i teško tjelesno ozlijedila druge osobe; Mehić Damir, Mehić Amir i Lisičić Amir, pod tačkom B).2)., kao saučinitelji drugoga usmrtili i drugoga pokušali usmrtiti; Mehić Damir, pod tačkom C).3)., neovlašteno držao vatreno oružje čija nabavka, držanje i nošenje građanima uopće nije dozvoljena, pod tačkom C).4). lažnu javnu ispravu upotrijebio kao pravu, a pod tačkom C).5). bez važeće isprave o oružju nabavio i držao oružje kategorije „B“ i bez važeće isprave o oružju nabavio i držao municiju oružja kategorije „B“; Mehić Amir, pod tačkom D).6., bez odobrenja nabavio vatreno oružje i municiju.

Pa Sud optuženog: Damir Mehića  osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i šest mjeseci zatvora; Sud optuženog Amira Lisičića osuđuje na kaznu zatvora u trajanju na 16 godina i šest mjeseci; Sud optuženog Amira Mehić osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 6 mjeseci; Sud optuženog Merseda Mehanović osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci, a Denisa Rahmanović na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zatvora;

Nakon ove presude, Damir Mehić zv. Bibi, brat Amira Mehića, dao se u bjekstvo, zbog čega je za njim tragao Interpol, ali je od prije par dana srbijanskim vlastima dolijao, nakon čega će, pošto izdrži kaznu zatvora u Srbiji, zbog falsifikovanja pasoša, biti izručen Bosni i Hercegovini, koja ga potražuje, radi izdržavanja kazne zatvora.