AJ RAMO, ROMO, RAMO DRŽI MOJ: Sud rahabilitrao prvu veliku žrtvu Trojke, te njihovih medija

Trenutno pregledavate AJ RAMO, ROMO, RAMO DRŽI MOJ: Sud rahabilitrao prvu veliku žrtvu Trojke, te njihovih medija
  • Autor objave:

Šehović se nakon medijske „presude bez suda“ nije oglašavao u javnosti, niti je do sada demantirao optužbe, već je zaštitu zatražio sudskim putem.

Sud u Sarajevu donio odluku da je Nermin Šehović, nedavno smijenjeni šef Detašmana FUP-a u Zenici, nezakonito smjenjen sa te pozicije i da je bio žrtva kršenja svih građanskih prava, mobinga i samovolje nadređenih.

Da podsjetimo, ne mali broj građana je ostao u nevjerici čitajući naslovnice nekih medija koji su pisali da je Šehović „uhvaćen“ na Sky aplikaciji, te da je kao navodni saradnik Osmana Mehmedagića Osmice nudio posredovanje u kriminalnim ponudama itd.

Šehović se nakon medijske „presude bez suda“ nije oglašavao u javnosti, niti je do sada demantirao optužbe, već je zaštitu zatražio sudskim putem.

Zbog ovakve medijske harange vjerovatno se ni drugi mediji nisu usudili objaviti vijest o njegovom povratku na posao. Radi se očito o strahu od odmazde dvojice Trojkinih moćnika Elmedina Konakovića i Rame Isaka. S obzirom da je Šehović radio mnoge istrage, posebno kad je u pitanju krupni kriminal iza kojeg su stajali narko bosovi i mafijaških klanovi, a koji su ovih dana i osuđeni, možda baš zahvaljujući inspektorima poput Šehovića, logično je zaključiti „odakle vjetar puše“. Najvejrovatnije da su ga, između ostalih inspektora, Konaković i Isak markirali kao informatora i izvora nekim novinarima koji su pisali tekstove u kojima su bar indirektno povezivali ovu dvojicu Trojkinih moćnika sa kriminalnim bandama, kao i sa narko kartelima.

Tako se može reči da je slučaj Šehović pokazao da je najavljeni Trojkin antikorupcijski tornado otišao u pogrešnom smjeru jer su ga Konaković i Isak zloupotrijebili na način da su sepod krinkom obraćuna sa kriminalom obraćunavali sa privatnim protivnicima.

(TBT, R.I.)

VEZANI TEKST: