Već duže vrijeme ne idem u posjetu majci svoje supruge.

Pravi razlog za to je što se veoma rijetko pojavljujem, uglavnom samo za praznike, i to obično na prilično hladan način. Supruga razumije zašto se ponašam tako, zbog čega mi ni ne postavlja pitanja o tome.

 

 

 

Situacija je takva da su svi zaboravili kako se ta žena ponašala prema nama dok smo se tek vjenčali. Tada je pokazivala nespretan i neprimjeren način ophođenja – komandovala je, miješala se u naš život, vrijeđala i omalovažavala nas. Njeno ponašanje izazvalo je moje ogorčenje, što je rezultiralo time da se više nisam htio susretati s njom. Kada sam se naljutio zbog njenog ponašanja, ona je prestala pričati, kao da se ništa nije desilo.

Sada, dok pokušava da promijeni situaciju i da se ponovo zbliži s nama, njen pokušaj da povrati odnos dolazi prekasno. Možda je supruga zaboravila na sve što je prošlo, ali ja sigurno nisam. Ponašanje njene majke ostavilo je dubok trag i osjećaj povrijeđenosti. Supruga je svjesna mojih osjećaja i razumije ih, ali očigledno nije spremna da se suoči s prošlošću i da shvati kako je ponašanje njene majke uticalo na naš odnos.

 

 

 

U ovoj situaciji, osjećam se kao da pokušaj pomirenja dolazi nakon predugog vremena i da su problemi koje je njena majka stvorila u prošlosti i dalje prisutni. Odnos sa svekrvom, zbog njenog ponašanja, postao je ozbiljno narušen i iako se trudim da budem uljudan, to ne mijenja činjenicu da su rane i dalje otvorene. Ne osjećam se spreman da se potpuno posvetim izgradnji odnosa sa njom, dok se te rane ne zacjeljuju i dok se ne promijeni način njenog ophođenja prema meni i supruzi.

Ovo prepričavanje naglašava osjećaje povrijeđenosti i nezadovoljstva zbog ponašanja majke supruge, kao i trenutnu situaciju u odnosima unutar obitelji.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here