Temeljito mi je objašnjen značaj operacije za očuvanje mog života. U nekoliko minuta suočila sam se s najtežom odlukom koju sam ikada morala doneti, shvatajući da bi moja odsutnost mogla dovesti do odsutnosti mog deteta. Sa samo nekoliko minuta na raspolaganju, morala sam doneti izuzetno tešku odluku.

U početku je odbacivala svoje simptome kao uobičajenu prehladu, ali je ubrzo shvatila da je njezina situacija daleko složenija. Teška odluka s kojom se suočila bila je hoće li dati prednost vlastitoj dobrobiti ili dobrobiti svog nerođenog djeteta, dilema koja ju je gurnula do njezinih granica. Ovaj niz događaja odvijao se kada je Daniela, njegovateljica koja živi u Readingu, prvi put primijetila grebanje u grlu i isprva ga je odbacila kao tipičan slučaj obične prehlade.

Nakon što je doživjela progresiju simptoma, odlučila se obratiti medicinskom stručnjaku. U početku je dijagnoza upućivala na laringitis, ali je daljnjim pregledom otkrivena prisutnost karcinoma larinksa. Usred zaprepaštenja primila je još jednu potresnu vijest – otkrila je da je trudna 11 tjedana. Ovo otkriće stavilo ju je pred tešku odluku, jer je morala odvagnuti dobrobit svog nerođenog djeteta i vlastito zdravlje.

Tijekom intervjua za Need To Know, Danijel je ispričala svoj susret sa zastrašujućom perspektivom od 99 posto vjerojatnosti spontanog pobačaja u ranoj fazi trudnoće. Medicinski djelatnici istaknuli su hitnu potrebu za operacijom spašavanja života. Unatoč ogromnoj težini situacije, Danijel je imao samo kratko vrijeme da donese odluku. Shvativši da je vlastita egzistencija ključna za bebin opstanak, hrabro se odlučila na operaciju. Srećom, ishod se pokazao trijumfalnim, jer je postupak učinkovito eliminirao sve znakove raka.

Nevjerojatno je da je dijete izašlo iz iskušenja neozlijeđeno. U travnju 2019. Danijela je dobila dijagnozu karcinoma. Isprva je izostanak menstruacije pripisivala stresu, no ubrzo je otkrila da doista nosi dijete. Danijela i njezin partner Toni nisu očekivali da će postati roditelji, no bez obzira na neizvjesnosti koje su pred njima bile su neizmjerno sretni. Tragično, tijekom šestog mjeseca trudnoće, rak se ponovno pojavio. Danijelina najveća briga bila je dobrobit njezine nerođene bebe, stavljajući njihovu sigurnost ispred svoje.

Kad sam saznala da se rak ponovno pojavio, suze su mi navrle na oči. Težina ove vijesti bila je gotovo nepodnošljiva. Najviše sam se bojao da će se rak proširiti, ali srećom ponovno se pojavio samo na lijevoj glasnici. S nepokolebljivom odlučnošću da zaštitim svoje dijete, podvrgnula sam se nizu operacija, uključujući lasersku terapiju za iskorijenjivanje kancerogene izrasline, što je donijelo golemo olakšanje”, ispričala je. Nakon izazovnog razdoblja, obitelj je proslavila dolazak sina Caluma, koji je sada je živahan i energičan četverogodišnjak.

Nažalost, u lipnju 2020. godine rak se ponovno pojavio, označivši svoju treću pojavu. Danijelina majka, duboko privržena svojoj ulozi majke, sada se nalazi u osjećaju beznađa. Pitanje “Zašto ja?” neprestano odzvanja u njezinim mislima. Njezine najveće tjeskobe usredotočene su na mogućnost da će propustiti svjedočiti razvoju svog sina i potencijalnom gubitku njegove sposobnosti verbalne komunikacije. Nakon što je primila liječničku preporuku za zahvat koji bi uključivao uklanjanje njezinih glasnica, obeshrabrujuća stvarnost da više nikada neće moći govoriti postala je stvarna mogućnost.

Srećom, sreća joj se osmjehnula i njezine su glasnice u samo nekoliko sati vratile svoju čudesnu funkcionalnost. Od tog trenutka nadalje, Danijel živi životom oslobođenim od raka nevjerojatne tri godine, ulažući svoje srce i dušu u aktivno sudjelovanje u maratonu istraživanja raka koji se održava u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nadalje, nedavno je imala neizmjerno zadovoljstvo prihvatiti dolazak svog drugog djeteta, prekrasne kćeri po imenu Sijena-Rosa.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here