Prije sedam godina, ušla sam u brak s muškarcem koji je bio jedanaest godina stariji od mene. Njegova prošlost bila je ispunjena tugom – prva supruga mu je preminula zbog raka maternice. Iako je to bio težak trenutak u njegovom životu, znala sam da ga volim i da želim biti uz njega. Prihvatila sam njegovu djecu, troje divne djece koja su nosila bol zbog gubitka majke. Bilo je to izazovno, ali nisam mogla ni zamisliti svoj život bez njih.

 

 

 

 

U početku, suočila sam se s brojnim preprekama. Mnogi su nas osuđivali, smatrajući da pokušavam zamijeniti njihovu majku. Osjećala sam pritisak, ali nikada nisam željela da djeca pomisle da ih želim zamijeniti ili da im oduzmem sjećanje na njihovu majku. Pokušavala sam biti podrška, a ne zamjena. U svakom trenutku, moji su postupci bili vođeni ljubavlju i poštovanjem prema njihovoj majci.

Rodila sam im još jednu sestricu, i to je donijelo dodatnu radost, ali i dodatnu odgovornost. Često sam se pitala jesam li dovoljno dobra za njih, jesam li ih dovoljno prihvatila. Strahovala sam da možda neću moći ispuniti očekivanja ili da će ih moja prisutnost podsjećati na bolnu prošlost. Uvijek sam nastojala biti tu za njih, slušati ih i biti im podrška. Svaki put kada bih razgovarala s njima, osjećala sam strah da će moje riječi pogrešno interpretirati.

 

 

 

 

Sinoć se dogodila nešto nevjerojatno. Najstarija kći mog supruga prišla mi je s osmijehom na licu. U tom trenutku, srce mi je zatreperilo. Njezine riječi su bile toliko iskrene i ispunjene ljubavlju: “Hvala ti što si svaki put u svakom trenutku uvijek znala što treba reći i što u tvojim riječima nikada nisam osjetila da nam pokušavaš zamijeniti majku. Hvala ti što nikada nisi rekla ništa što bi me rastužilo i hvala ti što toliko voliš moga tatu.”

U tom trenutku, svaka sumnja, svaki trenutak nesigurnosti i svaki osjećaj krivnje nestali su poput magle. Suze su mi krenule, iako sam se trudila ostati suzdržana. Ove riječi bile su poput svjetlosti u mome srcu. Osjetila sam ogromnu zahvalnost – ne samo prema njoj, već i prema životu, koji me doveo do ovog trenutka. Bilo je to priznanje da sam uspjela izgraditi odnos pun povjerenja i ljubavi, a da pritom nisam zanemarila njihovu prošlost.

Sada sam 100% sigurna da sam uradila pravu stvar. Ova obitelj, sa svim svojim složenostima, postala je moj dom. Nakon svih tih godina, osjećam se kao dio njihove priče, a njihove riječi podsjetile su me na važnost ljubavi i podrške. Ove sitnice su ono što život čini ljepšim. Hvala ti, Bože, što mi daješ snagu i što mi pomažeš da budem bolja osoba, supruga i maćeha. I dalje ću se truditi biti najbolja verzija sebe, za njih i za mene.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here