Potresna priča mladog čovjeka počinje 2019. godine, kada je imao samo 15 godina. Nakon što je Raport objavio šokantne informacije o Moameru Kasumoviću, glumcu koji je osuđen zbog bludničkih radnji nad maloljetnikom, našoj redakciji obratio se mladić (ime i prezime poznato redakciji), koji je bio žrtva tog poznatog lica.

Mladić je izrazio želju da podijeli svoju priču kako bi ohrabrio druge žrtve seksualnog zlostavljanja da prijave svoja iskustva nadležnim institucijama. “Imam veliku podršku roditelja, koji su mi odobrili da se obratim vama i ispričam šta se desilo, čak i sada kada sam punoljetan”, rekao nam je danas dvadesetogodišnji mladić.

Priča se odvija kada je njegov otac poveo sina u jedan sarajevski lokal. Tamo su se okupili prijatelji, među kojima je bio i Kasumović. “Odrastao sam uz seriju ‘Lud, zbunjen, normalan’ i bilo mi je drago što ga vidim uživo”, prisjeća se.

Kasumović mu se obratio i razgovarao o snimanju serija, što je mladom mladiću bilo zanimljivo jer je želio upisati Akademiju scenskih umjetnosti. Međutim, ubrzo ga je iznenadio pitanjem: “Koliko puta dnevno masturbiraš?”. Mladić je pomislio da je to “muška priča” i nije previše razmišljao.

Kasumović je predložio da odu na kafu da razgovaraju o kamerama i snimanju serija. Mladić je bez sumnje pristao, ne očekujući nekakvu opasnost. Tokom razgovora, glumac mu je dao komplimente, pitao ga da li je gej te zatim rekao da ide u WC. Mladić se osjećao zbunjeno i bez reakcije.

Ubrzo zatim, njegov otac je došao po njega i u auto se ukrcao i Kasumović, koji je stanovao na putu kojim su prolazili. Vožnja je bila dodatno šokantna. Kasumović je, dok su se vozili, uhvatio mladića za ruku i stavio je na svoj spolni organ, dok je svoju ruku stavio na mladićeve genitalije, pritom mu dajući znak da šuti.

“Osjećao sam se skamenjeno. Pokušao je sakriti svoje ponašanje od mog oca”, ispričao je mladić.

Nakon svega, Kasumović se javio mladom čovjeku na Instagramu, što ga dodatno šokiralo. Poslao mu je poruku pitajući ga kako je spavao te noći. Mladić se odlučio obratiti psihoterapeutkinji, koja ga je ohrabrila da sve ispriča roditeljima.

Njegovi roditelji su odmah prijavili incident, što je dovelo do suđenja. “Dok je trajalo suđenje, bila sam u jednoj prostoriji i davala izjavu, a on u drugoj. Jednom je slučajno ušao u prostoriju gdje sam bila”, prisjeća se.

Nakon presude, kojom je Kasumović osuđen na jedva zadovoljavajuću kaznu od godinu dana, koju je otkupio za 36.500 KM, mladić izražava ogorčenje. “Nakon svega, vidio sam ga još dva puta. Slobodno šeta i živi kao da se ništa nije dogodilo”, govori mladić. “Drago mi je da sam dobio pravdu, ali se osjećam frustriranim jer on i dalje slobodno hoda.”

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here