Pre osam godina, doneli smo veliku odluku da napustimo sve što poznajemo i krenemo na put neizvesnosti. Moja devojka i ja smo, bez previše razmišljanja, spakovali naše stvari, uzeli pasoše i otišli u Austriju. Imali smo samo 400 evra u džepu i vrlo osnovno znanje nemačkog jezika – znali smo desetak reči. Mislili smo da ćemo se snaći, ali nikad nismo mogli ni da sanjamo koliko će se naš život promeniti.

 

 

 

 

Kada smo stigli, odmah smo otišli kod njene sestre, koja nas je srdačno dočekala. Bila je tu da nas podrži, što nam je davalo osećaj sigurnosti u tim prvim danima. Pet dana nakon dolaska, počeli smo da tražimo poslove. I to nije dugo trajalo; ja sam se zaposlio na građevini, a ona kao frizerka. Bilo je to vreme kada su nam se čini da smo na pravom putu, da se stvari polako pokreću.

Nakon mesec i po dana, njena sestra nam je dala ključeve od stana, plaćenog za narednih šest meseci. To je bio trenutak slobode i osamostaljenja. Osećali smo se kao da smo konačno pronašli svoj kutak u ovom novom svetu. Prvih meseci su bili teški, ali kako je vreme prolazilo, sve smo više napredovali.

 

 

 

 

Kako su godine prolazile, naše znanje jezika se drastično poboljšalo. Uspeli smo da se zaposlim kao medicinski tehničar, a ona kao tehničar u laboratoriji. Ovaj prelaz u naše struke bio je izvanredan i oduvek smo sanjali o radu u onome što volimo. Osećali smo se ispunjeno i srećno, a uz to smo i dalje radili na sebi, učili, napredovali.

Sada, osam godina kasnije, ponosni smo vlasnici našeg stana. Naš zajednički život je ispunjen ljubavlju i podrškom, a sreća se povećava jer za dva meseca očekujemo dolazak naše ćerkice. Osećamo se spremnim da postanemo roditelji i da joj pružimo sve što možemo.

Ova godina nas podseća na sve izazove koje smo prošli, ali i na sve trenutke radosti. Naša priča je dokaz da se snovi mogu ostvariti uz trud, ljubav i međusobnu podršku. Verujte u svoje snove, ne bojte se da zakoračite u nepoznato i pratite svoje srce. Samo tako ćete uspeti. Vaša sreća zavisi od vas i vaše volje da se borite za ono što želite. Ne zaboravite da se volite, jer je to osnovna snaga koja će vas voditi kroz sve izazove koje život donosi.

BONUS VIC: 

– “Draga mama mi smo dobro. Bili smo u nedjelju u Doboju na vašaru i kad smo krenuli kući, naišli neki mangupi, mene silovali, a Muju pretukli.”

Piše Fata mami za tjedan dana:
– “Draga mama, mi smo dobro. Bili u nedjelju u Zenici na vašaru i kad smo krenuli kući, naišli neki mangupi, mene silovali, a Muju opet pretukli.”

Za još tjedan dana:
– “Draga mama mi smo dobro. U nedjelju će u Tesliću vašar.
Ja bih išla, al Mujo se nećka…”

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here