U posljednje vrijeme, moj život se promijenio na bolje. Upoznali smo se u novogodišnjoj noći, a od tada se zabavljamo i stvarno smo se zaljubili. Svaki trenutak proveden s njom je čarolija. Ima tu neku energiju koja me privlači i čini da se osjećam živim. No, sve se zakomplikovalo prošlog vikenda kada sam trebao posjetiti roditelje na selu. Isprva sam planirao otići sam, ali ona se ponudila da me odveze i upozna moju porodicu.

 

 

 

 

Iako me ta ideja nije oduševila, nisam mogao odbiti. S jedne strane, bila mi je važna, a s druge, bio sam pomalo znatiželjan kako će moji roditelji reagirati. Ona je prava gradska cura, uvijek sređena, šminkana, s savršeno oblikovanim noktima i frizurom. Moji roditelji, s druge strane, su pravi seljaci. Odrasli su u skromnim uvjetima, a njihove vrijednosti su daleko od onih gradskih. Pomisao na to kako će se moja djevojka snaći među njima nije mi davala mira, ali sam nadao da će sve proći u redu.

 

 

 

 

No, čim smo stigli, primijetio sam nelagodu. Mama je pogledala moju djevojku i odmah sam osjetio promjenu u atmosferi. Nije govorila ništa, samo se kiselo smijala. Dok smo pili kafu, moja mama nije mogla da odoli da ne iznese svoje mišljenje. Rekla je mojoj djevojci da bi trebala “odreći” nokte jer seoski poslovi nisu za nekoga tko izgleda kao ona. U tom trenutku, srce mi je zadrhtalo. Vjerovao sam da će se situacija smiriti, ali moja djevojka nije imala namjeru da šuti. Odgovorila je bez ustručavanja: “Nokte neću odrezati, seoske poslove neću raditi, niti ću ikada živjeti na selu!”

Atmosfera se odmah promijenila. Mama je postala tiha, a moj otac je nervozno gledao u prazno. Nisam mogao vjerovati što se događa. Moja djevojka, koja je uvijek bila tako samouvjerena, sada je ispalila nešto što je, na neki način, okončalo taj užasan razgovor. Ostali smo sjediti za stolom, a osjećao sam se kao da je između nas sagrađena ogromna barijera.

Nakon tog vikenda, stvari su postale još teže. Moja djevojka je počela dovoditi u pitanje našu vezu, našu ljubav i budućnost. Počela se bojati da se nikada nećemo uskladiti. S druge strane, moji roditelji su bili ljuti na mene, govoreći da sam ih osramotio. Pokušavao sam objasniti da je ona divna osoba, ali nije bilo dovoljno. Svi su bili previše u svojim uvjerenjima da bi slušali.

Nisam znao kako dalje. Bio sam uhvaćen između dvije ljubavi, između roditelja koji su me odgajali i djevojke koja je obasjavala moj život. Shvatio sam da nikada neću biti potpuno sretan. Moji roditelji i moja djevojka se nikada neće slagati, a to je nešto što ću morati prihvatiti. Iako ne želim nikoga povrijediti, znao sam da ću na kraju morati donijeti tešku odluku. Neizvjesnost me ubijala. Kako ću izabrati između njih? Oba svijeta su mi draga, ali nijedan ne razumije onog drugog. I to me najviše boli.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here