Prošle sedmice, na vrata mog stana zakucala je mlada devojka, možda dvadeset i jedna ili dvadeset dve godine. U očima joj se videla tuga i suze. S tremom je počela da govori kako se izvinjava na smetnji. Ispričala mi je da je studentkinja na vanrednom fakultetu i da mora sama da pokriva troškove. Nedavno je izgubila oca, a majka joj je umrla pre nekoliko dana.

 

 

 

 

Prikazivala je teške okolnosti u kojima se našla, prodajući namirnice po višoj ceni kako bi preživela, jer nije imala drugog izbora. Dok sam je slušao, srce mi se stegnulo. Gledao sam tu mladu devojku, očigledno bespomoćnu i u teškoj situaciji, i nisam mogao da ostanem ravnodušan. Uzeo sam nekoliko namirnica, ali me je mučilo šta dalje učiniti.

Nakon što smo razgovarali, tražio sam njen broj telefona kako bih mogao da joj pružim dodatnu podršku. Prošlo je nekoliko dana, a misli o njoj nisu mi izlazile iz glave. Razmišljao sam o njenoj borbi i odlučio da je pozovem. Kada sam je nazvao, ponudio sam joj posao da mi održava stan i pere veš, misleći da bi to bio bolji način da zaradi nego da luta po ulicama i prosi.

Pristala je, a ja sam se osećao dobro zbog toga što mogu da joj pomognem. Verovao sam da je ovo rešenje koje će joj olakšati situaciju, bez ikakvih neprimerenih očekivanja s moje strane. Nije bilo reči o bilo kakvim uslovima ili lošim namerama. Moja želja je bila isključivo da joj pomognem i pružim stabilnost dok se bori sa gubicima i izazovima koje život donosi.

 

 

 

 

Iako sam samac i nemam mnogo obaveza, osećao sam potrebu da budem tu za nekoga ko je u nevolji. Ta situacija me je podstakla da razmišljam o vrednosti ljudske podrške i empatije. Želeo sam da joj ponudim ne samo posao, već i prijateljsku ruku, mesto gde može da se oseća sigurno i podržano.

Nadam se da će kroz ovu situaciju moći da pronađe svoj put, završi fakultet i izgrade bolju budućnost. Verujem da svako od nas može učiniti nešto malo da pomogne drugima, a u njenom slučaju, to je bila prilika da dođe do stabilnosti dok se bori s gubicima. Na kraju, svi mi se suočavamo s teškim trenucima, i ponekad nam je potrebna pomoć. Bio sam srećan što sam mogao da budem deo njenog puta ka oporavku, i nadao se da će njena hrabrost i trud doneti plodove u budućnosti.

ZAPRATITE NAS ZA JOS ZANIMLJIVOG SADRZAJA.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here