Grejsi Bon je mlada žena koja je stekla titulu “devojke sa najvećom zadnjicom na svetu”, a njena pozicija na društvenim mrežama i medijima uskoro je postala viralna. Nažalost, ova neobična reputacija postala je tema različitih rasprava, posebno kada je Grejsi odlučila da javno prozove aviokompanije zbog nedostatka adekvatnih sedišta koja bi mogla da odgovaraju njenim fizičkim karakteristikama. Njena situacija je izazvala širok spektar reakcija, a posebno pitanja o društvenim normama, standardima lepote i predrasudama prema fizičkom izgledu.

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je Grejsi postala predmet debate jeste činjenica da je često primorana da kupuje dve karte kako bi imala dostojan prostor za sedenje tokom avionskih letova. Njena otvorena kritika aerodroma i aviokompanija otkrila je širu temu o inkluzivnosti u transportu, koja se često zanemaruje. Međutim, mnogi komentatori nisu bili blagonakloni prema Grejsi, često je okrivljujući za njene izbore i fizičke karakteristike. Mnogi su isticali stavove poput: “Ko ti je kriv kada si sama htela da povećaš zadnjicu plastičnom hirurgijom?” ili “Zašto se žališ na dodatne troškove kada si ti sama izabrala ovakav put?”

Ove reakcije uglavnom dolaze iz predrasuda koje mnogi ljudi imaju prema plastičnoj hirurgiji, kao i prema telima koja se ne uklapaju u tradicionalne standarde lepote. Grejsi, s druge strane, pokušava da istakne da je njen izbor dela njenog identiteta i da bi društvo trebalo da prihvati različitosti, uključujući i one fizičke. Ona se zalaže za veću svest i razumevanje o potrebama raznolikih putnika, naglašavajući da je pravo na udobnost i pristojnost u javnom prevozu univerzalno pravo.

Ova situacija je otvorila važnu diskusiju o tome kako se društvo odnosi prema telima koja nisu prema standardima “normalnog”, i kako kompanije mogu učiniti više da budu inkluzivne.

Grejsi Bon pomaže da se rasprava pokrene o temama koje su često previđene, i kao što pokazuje, njena borba za adekvatan prostor nije samo lična, već i borba za prava svih onih koji se suočavaju sa sličnim izazovima. U ovom kontekstu, njen glas može postati simbol nade za promenu percepcije o telima koja se ne pridržavaju uobičajenih normi.

.

Istina je da Grejs ima prirodno izraženu zadnjicu i da nikada nije razmatrala hirurške zahvate za njeno uvećanje. Ona je često isticala da njeno telo predstavlja prirodan izgled, a jedini zahvat koji je podnela bio je uklanjanje viška kože nakon što je smršala 45 kilograma.

Naime, kada je imala 21 godinu, Grejs je shvatila da mora da unapredi svoju ishranu zbog zdravstvenih problema uzrokovanih prekomernom težinom. Uz posvećenost vežbanju i zdravijoj ishrani, uspela je da redukuje svoju težinu značajnih 45 kilograma, a njena zadnjica je ostala proporcionalno velika. Nakon toga, odlučila je da se oslobodi viška kože na stomaku kako bi se osećala udobnije u svom telu.

Pogledajte još fotografija

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here