Prije 26 godina, moj sin je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći. Taj gubitak bio je nepremostiv, ali ono što je dodatno otežalo situaciju je to što je iza sebe ostavio ženu koja je u tom trenutku bila u četvrtom mjesecu trudnoće. Ta žena je, usprkos svemu, pronašla snagu da se potpuno posveti našem sinu, pružajući mu svu ljubav koju je mogla.

 

 

 

 

Svaki vikend sam dolazio da vidim unuka. Bilo je to vrijeme kada smo, barem jednom mjesečno, stariji sin sa svojom porodicom i ja, dolazili kod njih na ručak. To je bio trenutak kada smo se svi okupljali, pružajući podršku i ljubav malom dječaku i njegovoj majci. Njihov život, unatoč tragediji koja nas je zadesila, bio je ispunjen toplinom i brigom koju smo svi nastojali pružiti.

Unatoč našim naporima da je utješimo i podsjetimo da je u redu tražiti sreću i dalje, ona nikada nije pronašla drugog muškarca. Uvijek je govorila da za nju nema nikoga drugog osim našeg sina. Često bi ponavljala da još uvijek čeka da se on vrati s tog, kako ga je nazivala, prokletog puta. Bio je to njen način da izrazi koliko je duboko osjećala njegovu prisutnost u svom životu, iako je on bio odsutan.

 

 

 

 

Unuku nikada ništa nije nedostajalo. Nije štedjela na ljubavi i trudu da mu pruži sve što je mogla. Svjesna sam koliko je bilo teško podići dijete u tim okolnostima, ali ona je uspjela, i to ne samo da ga odgaja, već i da mu pruži stabilno i sretno okruženje.

Nedavno sam saznao da je moj unuk diplomirao. To je bio trenutak ponosa i radosti za cijelu obitelj. Ali to nije sve – uskoro će se i vjenčati. Riječi ne mogu opisati koliko sam ponosan na majku mog unuka. Postigla je nevjerojatno puno, izdržala sve nedaće i sama odgojila njihovo dijete. Bez obzira na sve izazove, uspjela je izgraditi život za sebe i svog sina.

Volio bih da moj sin može vidjeti kako je njegova žena uspješno odgajala njihovo dijete, kako je mali izrastao u mladog čovjeka koji sada ulazi u novu fazu svog života. I koliko su oni zajedno uživali u životnim čarima, uprkos svemu što su prošli. Taj osjećaj ponosa i zahvalnosti prema njoj je neizmjeran, iako ništa ne može nadoknaditi gubitak koji smo svi doživjeli.

BONUS VIC:

Umro Pera, dode mu zena kod sanduka i rece:
– “Dabogda se okrenuo onoliko puta koliko si me varao.” Posle nekog vremena umre i zena, ode i ona u raj i pita Boga:
– “Jel’ znate gde je moj muz Pera?”
A Bog ce na to:
– “Pera ventilator?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here