Kada sam se odlučio oženiti, moji roditelji su mi priredili iznenađenje kupivši stan kao poklon za mladoženju.

 

 

 

 

Bio sam zahvalan na toj velikodušnosti, ali je situacija bila znatno drugačija za mog brata. On je dobio samo set tanjira za svadbu, iako su naši roditelji imali mogućnosti da mu pruže nešto više. To je bio veliki razočaranje za mene, jer sam osjećao da su se prema njemu ponašali prilično nepošteno. S obzirom na to da nisam imao finansijskih sredstava da mu direktno pomognem, nisam znao kako da reagujem na tu nepravdu.

Vrijeme je prolazilo, a stan koji su mi roditelji kupili značajno je povećao svoju vrijednost tokom četiri godine. Iako sam bio sretan što smo imali lijep dom, osjećao sam da je red da nešto učinim kako bih ispravio nerazmjernu situaciju koja se dogodila s mojim bratom.

Odlučio sam da prodam stan i novac podijelim ravnomjerno s njim. Ova odluka nije bila dobro prihvaćena od strane mojih roditelja, koji su se jako naljutili i godinama su prestali da komuniciraju sa mnom. Iako su se njihovi postupci prema meni i mom bratu često činili nefer, nisam želio da se to odrazi na odnos s mojim bratom.

Danas, brat i ja živimo u istoj zgradi i imamo odličan odnos. Naša djeca rastu zajedno i naše porodice su veoma povezane. Ova bliskost i harmonija su zaista ispunili moje srce. Takođe, osjećam olakšanje što sam se, nakon sve te prošle situacije, ponovo oženio i pronašao sreću u svom životu.

 

 

 

 

I dok ponekad razmišljam o svojoj prvoj ženi, osjetim da je ta veza bila izvor mnogo problema i nesreće. Ona je imala stav da je u redu da se jedno dijete potpuno zanemari, dok drugo dobije sve. Nažalost, taj način razmišljanja nastavila je i sa svojom djecom, što je dodatno pogoršalo situaciju. Shvatam sada da je to bila duboka emocionalna bijeda koju je nosila sa sobom i koja je utjecala na cijelu našu porodicu.

U svemu tome, najvažnija lekcija koju sam naučio je da je pravičnost i ravnoteža ključna za očuvanje dobrih odnosa unutar porodice. Iako je put bio težak i pun izazova, sretan sam što sam uspio pronaći harmoniju i sreću u svom životu, a posebno u odnosu sa svojim bratom i našim porodicama.

BONUS ISPOVIJEST:

U toku odrastanja nisam imala probleme sa menstrualnim ciklusima i papa nalazi su mi uvijek bili uredni. Kada smo odlučili da imamo bebu odmah smo naišli na prepreku – vanmaterična trudnoća koja je došla do pucanja. Poslije vanmaterične trudnoće i uklanjanja jajovoda, odradila sam HSG i utvrđeno je da je drugi jajovod neprohodan. Poslali su na VTO. Poželite nam sreću! 
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here