Moja svekrva je postala izvor velikih problema i stresa u mom životu. Nekako je došla do uvjerenja da imam ljubavnika, što je jako pogrešno, ali ta sumnja se odražava na našem odnosu.

 

 

 

 

Čini se da me ona samo još više mrzi zbog toga što sjedim kod kuće dok njen sin, moj muž, radi u Rusiji i dolazi kući samo svaka šest mjeseci. Situacija je još teža jer sam sama odgovorna za brigu o našem četvero djece, među kojima su dupli blizanci. Zna samo onaj ko ima duple blizance koliko je naporan i zahtjevan takav zadatak.

Nažalost, nedavno sam se strašno razboljela. Imala sam visoku temperaturu koja je stalno bila iznad 39 stepeni, a djeca su cijelo vrijeme plakala. Bila sam potpuno nemoćna i brinula sam se da se djeca ne prehlade. Cijela situacija je bila katastrofalna i osjećala sam se bespomoćno.

Kada sam vidjela da ne mogu izdržati više, odlučila sam potražiti pomoć od svoje svekrve, koja živi u susjednoj kući. Zamolila sam je da, barem na jednu noć, odvede djecu kod sebe, jer nisam bila u stanju brinuti se o njima. Međutim, njena reakcija je bila potpuno hladna i nepristojna. Rekla je da joj ne pada na pamet da mi pomaže, a onda je dodala i uvrede, tvrdeći da glumim bolest i da zapravo želim dovedeti ljubavnika, te da mi djeca smetaju u toj namjeri.

 

 

 

 

Ova reakcija me dodatno povrijedila, iako sam, iskreno, znala da od nje ne mogu očekivati nikakvu pomoć. Ipak, nadala sam se da će barem pokazati malo ljudskosti i sućuti, kao što bi to učinila svaka majka ili žena. Nažalost, ništa od toga se nije dogodilo.

Cijenim koliko je moj život postao monotono i težak. Osoba koju volim živi hiljadama kilometara daleko, što znači da se viđamo samo nekoliko puta godišnje. S druge strane, osoba koja me ne može gledati, a koju, istina, ni ja ne volim, živi neposredno preko puta mene i svakodnevno se susrećemo. Ova situacija mi dodatno otežava život, čineći ga još više neizdrživim i tužnim. U takvom okruženju, svaki dan se osjeća kao da prolazi bez ikakvog smisla i svrhe.

BONUS ISPOVIJEST:

U toku odrastanja nisam imala probleme sa menstrualnim ciklusima i papa nalazi su mi uvijek bili uredni. Kada smo odlučili da imamo bebu odmah smo naišli na prepreku – vanmaterična trudnoća koja je došla do pucanja. Poslije vanmaterične trudnoće i uklanjanja jajovoda, odradila sam HSG i utvrđeno je da je drugi jajovod neprohodan. Poslali su na VTO. Poželite nam sreću! 
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here