Jedne noći sam doživio pravu noćnu moru zbog svog zaborava. Dok sam ležao u krevetu, potpuno iscrpljen, zaboravio sam da zaključam vrata svog stana. Pošto živim sam, dao sam svojoj djevojci ključ kako bi mogla da uđe kad god želi, pa sam bio uvjeren da će ona biti ta koja će se pojaviti ako neko pokuša da uđe. Utonuo sam u san, i dok sam bio u dubokom snu, čuo sam kako se vrata otvaraju. Očekivao sam da je to ona, pa nisam obratio previše pažnje.

 

 

 

 

Međutim, nakon nekog vremena, osjetio sam da se nešto neobično dešava. Naime, vrata moje sobe su se otvorila i počeo sam osjećati ruke koje su pipale po mom krevetu. U tom trenutku, srce mi je počelo ubrzano kucati od straha, a kada sam čuo grub, muški glas kako se dere: “Pomjeri se,” doslovno sam skočio iz kreveta kao oparen. U panici, nisam mogao da pronađem prekidač za svjetlo i osjećao sam se potpuno izgubljeno.

 

 

 

 

Nakon nekoliko trenutaka koji su mi se činili kao vječnost, konačno sam uspio da pronađem prekidač i upalim svjetlo. Kada sam naposlijetku uspio da vidim šta se dešava, nisam mogao da vjerujem svojim očima. Predamnom je stajao komšija s gornjeg sprata, potpuno pijan, koji je očigledno pogriješio stan i umjesto kod sebe, upao kod mene.

Možete da zamislite koliko sam bio šokiran i uzrujan. Osjećao sam se kao da sam u nekom horor filmu, a stvarnost je bila jednako strašna. Komšija, vidjevši koliko sam uplašen, samo se izvinio i, još uvijek u alkoholiziranom stanju, izašao iz mog stana. Od te noći, nisam mogao da se opustim. Postao sam opsjednut provjerom da li su vrata zaključana prije nego što legnem. Bez obzira na sve, još uvijek se osjećam nervozno svaki put kad zaboravim da zaključam vrata, jer sada znam koliko lako može doći do situacije koja se pretvara u pravu noćnu moru.

 

BONUS ISPOVIJEST:

Bili muž i ja preko da radimo, i evo posle godinu dana se vraćamo. I sad planovi gde ćemo, kao ćemo. Pozovu njegovi i sve se dogovaraju sa njim kao da ja ne postojim. ‘Mi ćemo tebe da pokupimo sa aerodroma’, ‘Napraviće tebi majka to i to za ručak’, ‘Pa spavaćeš ti u našoj sobi mi ćemo dole’, ‘Pa oslobodićemo ti ormar za tvoje stavri’.
Kad sma pitala što tako, kaže on pa oni mislili da ću ja kod mojih da budem dok ne vidimo gde ćemo. Pa kad nisma umrla i od smeha i od muke. Njemu to sasvim ok, svako na svoju stranu, pa kao odatle ćemo da stavramo zajednicu. Super što mi je i sad pokazao kolika je to budala, nije meni još kasno da se izvučem. Ali stavrno svakakvih budala bre ima..
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here