Bio sam mladić prepun snova i ambicija, sa srcem ispunjenim ljubavlju prema djevojci koju sam smatrao svojom sudbinom. Naš odnos bio je poput čarolije; činilo se da su nas zvijezde spojile i da ćemo zajedno kročiti kroz život. No, jedno popodne dok sam bio zauzet čišćenjem ormara, naišao sam na stari dnevnik.

 

 

 

 

Radoznao i opčinjen idejom da saznam više o njoj, nisam mogao da se suzdržim. Otvorio sam dnevnik i počeo da čitam. Svaka stranica donosila je njene misli, osjećaje i refleksije. Pisala je o svojoj svakodnevici, o ljubavi koju smo dijelili, i o njenim snovima za budućnost. Međutim, dok sam listao dalje, naišao sam na odlomak koji je potpuno promijenio moj pogled na nju i na našu vezu.

U tom odlomku opisivala je noć koju smo oboje već zaboravili, ali na način koji je bio sve osim nevina. Otkrio sam da je te večeri provela s nekim drugim. Osjećaj bola i izdaje preplavio je moje srce. Zapanjen i povrijeđen, pitao sam se kako je mogla nešto takvo da mi učini, kako je mogla da se pretvara da me voli, a u isto vrijeme da dijeli svoje tijelo i dušu s nekim drugim.

 

 

 

 

Suze su mi navrle na oči dok sam zatvorio dnevnik. Bio sam duboko shrvren; istina koju sam otkrio bila je mnogo teža nego što sam mogao zamisliti. Tada sam pomislio da će mi istina donijeti mir, ali umjesto toga, odvela me je u duboku tamu sumnje i patnje. Pitao sam se da li je ikada zaista voljela mene, ili je to što smo imali bilo samo privid, samo trenuci koje je mogla lako zamijeniti s nekim drugim.

Pokušao sam da pronađem odgovor na pitanje da li ću moći da joj oprostim. Oproštaj mi se činio kao nedostižan cilj, a svaki pokušaj da shvatim njene motive samo je produbljivao moju tugu. Da li je to što je učinila bilo samo rezultat mladosti, ili je postojala dublja, tamnija strana njene ličnosti koju nisam poznavao?

Na kraju, shvatio sam da ponekad, ono što ne znamo može biti lakše nositi nego istina koju ne možemo promijeniti. Pokušao sam da pronađem unutrašnji mir, da se pomirim s onim što je prošlo i da pronađem put ka iscjeljenju. No, pitanje oprosta i dalje je ostalo visiti u zraku, a vrijeme će pokazati hoću li uspjeti da se oslobodim bola i da pronađem put dalje, ili ću ostati zarobljen u prošlosti, u uspomenama koje su me povrijedile.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here