Bili smo na obiteljskom odmoru na moru, kao što smo to često radili. Plaža je bila prepuna, ali smo uspjeli pronaći savršen kutak gdje smo mogli uživati u suncu i moru. Moj suprug je odlučio da odvede našu kćerku da kupe sladoled, što je bio sjajan način da provedu neko vrijeme zajedno. Dok su se vraćali, suprug se vratio s osmijehom na licu i uzbuđenjem u glasu. Ispričao je kako je na putu prema kiosku za sladoled vidio jednu “zaista zgodnu ženu” i opisao je njen izgled riječima “uf kakva je”.

 

 

 

 

Bio je to trenutak koji je u mom srcu ostavio dubok trag. Bilo je to kao udarac u stomak, osjećaj neugode i povrijeđenosti koji ne mogu lako opisati. Počela sam razmišljati o svemu što se dogodilo i osjećala se potpuno nemoćno. Moj suprug uvijek se brine o mom izgledu. Ne prestaje me komentirati i kritizirati, stalno je usmjeren na ono što jedem i kako izgledam. Njegovi komentari su postali svakodnevni, a ja sam se osjećala kao da živim pod stalnim nadzorom. Nikad nisam bila prekomjerne tjelesne mase, ali nakon trudnoće i promjena koje su nastale, osjećala sam se pomalo nesigurno u vezi sa svojim izgledom. On međutim nikada nije bio zadovoljan, iako sam se trudila da budem najbolja verzija sebe.

Pokušala sam mu objasniti da se trudim, da se borim s promjenama koje su prirodne nakon što postaneš majka, ali njegove riječi su uvijek bile oštre i sarkastične. Bio je stalno prisutan s pitanjima o tome što jedem, kada jedem i zašto jedem. Iako sam bila zadovoljna sobom i radila na tome da se osjećam dobro u svojoj koži, osjećala sam da me njegov pogled i kritike ne ostavljaju na miru. Njegov komentir je bio poput oštrice koja konstantno reže, ostavljajući me povrijeđenu i iscrpljenu.

Nakon što sam čula njegove riječi o “zgodnoj ženi”, osjećala sam se kao da se cijeli svijet okrenuo protiv mene. Bila sam ljuta, povrijeđena i isfrustrirana. Zamišljala sam koliko se trudiš i koliko se trudiš da se osjećas dobro, samo da bi naišla na slične komentare i neodobravajuće poglede. Osim toga, osjećala sam se prevarenom. Bila sam ta koja je uvijek trebala biti pod pritiskom da udovolji njegovim očekivanjima, dok je on mogao neometano gledati druge žene i izražavati svoje mišljenje o njima.

Kako su prošli dani, osjećala sam potrebu da nešto poduzmem. Započela sam razgovarati s prijateljicama i obitelji, pokušavajući razumjeti što se događa i kako se nositi s ovom situacijom. Njihove riječi su mi dale snagu da shvatim da nisam sama u ovakvim osjećajima i da nisam kriva za njegove komentare. Nakon što sam otvoreno razgovarala sa suprugom, suočivši ga s onim što osjećam i kako njegove riječi utječu na mene, došlo je do promjene. Počeo je shvaćati koliko su njegovi komentari boli i koliko su me povrijedili.

 

 

 

 

I dalje radim na svojoj samopouzdanju i prihvaćanju sebe onakvom kakva jesam. Radim na tome da se ne obazirem na njegove komentare i da ne dopustim da me njegovo mišljenje odvrati od toga da se osjećam dobro u svojoj koži. Moje samopouzdanje je rezultat mog truda, mojih napora i ljubavi prema sebi, a ne nečijeg odobrenja ili kritike. Nastojim se okružiti ljudima koji me podržavaju i koji razumiju koliko je važno voljeti sebe bez obzira na sve okolnosti.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here