Imam 45 godina i trenutno sam u braku sa ženom koja je 22 godine mlađa od mene. Nedavno sam se suočio s dubokom sumnjom zbog reakcije mog društva na ovu vezu. Mnogi prijatelji i poznanici mi neprestano govore da sam pogriješio što sam ostavio svoju prvu ženu i djecu zbog nje. Također, često ističu da je moja sadašnja supruga samo zainteresovana za moj novac i da je mnogo mlađa od mene.

 

 

 

 

Njihovi komentari i mišljenja su me duboko potresli. U trenutku sumnje, iako sam svoju ženu beskrajno volio, pomislio sam da možda postoji istina u onome što su govorili. Zato sam, u jednom trenutku, odlučio da preduzmem ekstreman korak kako bih proverio njene stvarne namjere.

Jednom sam, izmišljao da idem na poslovni put i da ću boraviti u obližnjem hotelu. Namera mi je bila da vidim da li će se ponašati drugačije kada misli da nisam kod kuće. Kada sam te večeri stigao u hotel i registrovao se, odmah sam se vratio kući. Iako je bilo kasno, nisam mogao da čekam i stigao sam kući i vidio da nije bila tu.

 

 

 

 

Odmah sam je nazvao i upitao gdje je. Rekla je da je iskoristila priliku da posjeti svoje roditelje na selu. Iako sam znao da njeni roditelji nisu zadovoljni s našom vezom i da se rijetko viđamo s njima, pomislio sam da možda može biti istina u njenim riječima. Odlučio sam da je slijedim, pa sam se odmah uputio prema selu gdje žive njeni roditelji, koje je udaljeno oko 100 kilometara od mjesta gdje smo živjeli. Putovanje je trajalo oko dva sata.

Kada sam stigao, bilo je već kasno i svi su u kući bili na spavanju. Odlučio sam da čekam do jutra kako bih provjerio njene tvrdnje. Iako je svanulo, nisam mogao da je pronađem. Prošao sam autom oko njene kuće nekoliko puta, ali nije je bilo. Parkirao sam automobil stotinjak metara dalje i čekao nekoliko sati. Gledao sam sve oko sebe, ali nisam vidio svoju ženu.

Tijekom tog vremena, primijetio sam da su njeni roditelji otišli automobilom negdje. Sada sam bio još više uzrujan i odmah sam nazvao svoju ženu. Kada sam je pitao gdje je, rekla je da upravo pije kafu sa svojom majkom. Međutim, svojim očima sam vidio da su njeni roditelji otišli, što je značilo da ona nije bila kod njih.

Nakon što sam saznao da su njeni roditelji napustili selo, bio sam duboko pogođen i zbunjen. Prošlo je već tri mjeseca otkako se to dogodilo, ali nisam rekao nikome šta sam saznao. U srcu osjećam da me varala i da je možda s mnom samo zbog novca. Ova situacija me dovela u veliku unutrašnju dilemu. Iako znam da su svi u mom životu govorili da nisam u pravu, i da mi je supruga možda nepouzdana, još uvijek ne želim da priznam da sam možda napravio pogrešan izbor. Volim je i s njom mi je lijepo, ali osjećam se izgubljeno i razapet između osjećaja i razuma. Ako bih priznao da me vara, to bi bio ogroman udarac za moje ego i samopouzdanje, kao i poraz u očima drugih.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here