Zamislite scenu u bolnici kada je vaša beba prvi put testirana na krvnu grupu. Medicinska sestra saopštava da je krvna grupa vaše bebe AB, što je u tom trenutku postalo iznenađujuće, ali i pomalo smešno kad ste vi, kao otac, komentarisali kako bi bilo zgodno da druga beba bude B krvna grupa, s obzirom na to da je vaša žena A krvna grupa, a vi nulta. Ovaj komentar možda nije izgledao ozbiljno, ali bio je to znak da se situacija može razviti u nešto ozbiljnije.

 

 

 

 

U trenutku kada ste napravili ovu primedbu, primetili ste da se izraz lica medicinske sestre promenio. Doktorica koja je stajala pored vaše žene, u trenutku je zastala, zatim se okrenula i pogledala vas i sestru. Mogli ste da vidite da je nešto počelo da se dešava. Doktorica je zatim prišla i rekla da je potrebno ponovo da se proveri beba, i da će vam obojici uzeti krv na testiranje. U tom trenutku, očigledno su počeli da sumnjaju da bi moglo doći do greške i da bi beba mogla biti zamenjena.

 

 

 

 

Posle nekog vremena, kada su obavili dodatne testove i proverili sve podatke, uključujući papire i obeležavanje, saopštili su vam da su pomislili da je došlo do zamene beba. Beba je zaista bila vaša, ali krvna grupa nije odgovarala vašoj. Ovaj trenutak je bio šokantno otkriće, i vi ste samo gledali kroz doktorku, ne shvatajući šta vam govori. U isto vreme, vaša žena je počela da se ponaša u potpunom očaju – najpre je počela da viče i plače, a zatim je kroz suze i uzdah, izvinjavala se vama, govoreći “Izvini, molim te.”

U trenutku kada ste se našli u ovoj situaciji, sve ono što ste do sada planirali i radovali se – od svadbe, preko radosti zbog dolaska deteta, do opremanja stana i sobe za bebu – sve je iznenada doživelo potpuni slom. Emocije su se potpuno preokrenule, i od euforije zbog dolaska novog člana porodice, sve se pretvorilo u duboku krizu i šok. Vaš svet je, u svega sat vremena, doživeo potpuni preokret, ostavljajući vas u potpunom haosu i konfuziji.

BONUS ISPOVIJEST:

U toku odrastanja nisam imala probleme sa menstrualnim ciklusima i papa nalazi su mi uvijek bili uredni. Kada smo odlučili da imamo bebu odmah smo naišli na prepreku – vanmaterična trudnoća koja je došla do pucanja. Poslije vanmaterične trudnoće i uklanjanja jajovoda, odradila sam HSG i utvrđeno je da je drugi jajovod neprohodan. Poslali su na VTO. Poželite nam sreću! 
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here