“Da li možete zamisliti trenutak kada je medicinska sestra saopštila da naša beba ima AB krvnu grupu? U tom trenutku, nepromišljeno sam prokomentarisao kako bi bilo zanimljivo da druga beba bude B, s obzirom na to da je moja žena A, a ja nulta.

Izraz lica medicinske sestre naglo se promenio. Pogled doktorke, koja je upravo pratila ženu pored, zastao je—okrenula se i obratila nama. Osetio sam da je nešto pošlo po zlu.

Doktorka je prišla i saopštila da moraju ponovo da provere bebu, a zatim su nam rekli da će nam uzeti krv.

Nakon nekog vremena, počeli su da objašnjavaju da su posumnjali da su se bebe možda zamenile. Proverila su se sva dokumenta, oznake i krvne grupe. U tom trenutku, dok su se svi ti detalji isprepletali, shvatio sam—beba je bila od moje žene, ali nije mogla biti moja.

Bio sam u šoku, kao da sam kroz zavese posmatrao situaciju. Doktorkin glas je postajao sve tiši, dok je moja žena počela da se panika—urlajući, plačući, da viče da to nije moguće. Njene suze su se slivale dok je obraćala pogled ka meni, sa očima punim nesigurnosti. ‘Izvini, molim te’, rekla je.

U tom trenutku, sve što je do tada postojalo—sve radosti zbog pripreme za dolazak deteta, uzbuđenja oko našeg novog života—srušilo se u trenu, pretvorivši moj svet u haos.”

 

Naravno! Evo jedan duži vic:

U malom selu živeo čovek po imenu Perica koji je imao jako čudnu sreću. Koliko god da je pokušavao da nešto postigne, sve mu je odjednom kretalo naopako. Jednog dana, odlučio je da proba sreću na lutriji. Uzeo je sve svoje ušteđevine i kupio više od stotinu tiketa.

Svi su se smejali, a njegov najbolji prijatelj Marko ga je savetovao:
“Perice, zašto trošiš sav novac na to? Šanse da osvojiš su sitne!”

“Ali, Marko! Možda mi se jednom posreći!” odgovorio je Perica.

I tako su prošli dani. Uveče je došao trenutak kada su proglasili dobitnike. Perica se uzbudio, uzeo svoju omiljenu stolicu i seo pred televizor. Brojevi su se počeli da se pojavljuju jedan za drugim, i iznenada, shvatio je da je osvojio! Oduševljen, počeo je da skače po sobi i viče od radosti.

Sledećeg dana, krene u banku da podigne svoj dobitak. Bankar ga pita:
“Pa dobro, Perice, koliko ste osvojili?”

Perica ponosno odgovara:
“Milion evra!”

Svi u banci su se okrenuli da ga pogledaju, a bankar se nasmejao:
“Imate li tiket?”

Perica se još više obradovao:
“Naravno, imam sve tikete! Našao sam ih na stolu juče!”

Bankar ga pogleda zabrinuto:
“Perice, morali bismo da proverimo svaki tiket posebno. Moguće je da je samo jedan od njih dobitni.”

Perica klimne glavom i zajedno sa bankarom počne da proverava tikete. Posle odlaska nekoliko puta na šalter i čekanja, konačno su došli do poslednjeg. I tada se dogodilo čudo! Na poslednjem tiketu su se našli svi brojevi.

“Sviđa mi se kako ste to napravili, Perice, čestitam!” viknu bankar.

Perica je skočio od radosti, ali onda se setio nešto važnog. “Samo da proverim!” reče i ode u toalet.

Odjednom, svi u banci čuju glasno urlanje. Bankar pojuri do toaleta i pita:
“Perice, šta se dešava?”

Perica izađe iz toaleta, sav znojan:
“Ispalo je da sam umesto da pročitam da sam dobio milijon evra, zapravo pročitao da sam dužan milion evra!”

I svi se nasmeju, a Perica shvati da je možda bolje držati se svojih starih prava nego pokušavati da postane srećan na čudne načine!

Nadam se da ti se dopao vic!

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here