Danas sam sjedio na kavi u kafiću preko puta fakulteta, upijajući svakodnevne prizore koji prolaze ispred mene. Dok sam uživao u svom napitku, oko mene se odvijao jedan poseban trenutak. Primijetio sam djevojku koja je, vidljivo uzrujana, hodala gore-dolje ispred fakultetske zgrade. Njezino ponašanje bilo je pomalo kaotično – najprije je hodala, pa sjedila, pa opet stajala, zapalila cigaretu, a zatim stalno gledala na sat, očito nervozna i iščekujući nešto važno.

 

 

 

 

U početku sam pomislio da je možda čekala rezultate nekog ključnog ispita ili neku drugu važnu obavijest koja je mogla imati značajan utjecaj na njezin život. To objašnjenje činilo se logičnim s obzirom na njen uzbuđeni izraz lica i često pomicanje s mjesta na mjesto. Vremena su prolazila, a djevojka je nastavila s svojim ponašanjem, sve dok naposlijetku iz zgrade nije izašao mladić. Njihovo međusobno ponašanje otkrilo je drugu stranu priče.

Mladić je prišao djevojci i njih dvoje su se srdačno pozdravili, razgovarali, a onda se dogodilo nešto nevjerojatno. On se sagnuo na koljena i izvadio prsten iz džepa. Tada sam shvatio da je cijela scena zapravo priprema za nešto posebno – on je planirao zaprositi djevojku. U tom trenutku, djevojka je potpuno izgubila kompoziciju. Skakala je od radosti, grlila ga i ljubila, a njezine emocije bile su očigledno neizmjerne.

 

 

 

 

Bez ikakvog odgađanja, mladić je kleknuo i, u najočiglednijem trenutku romantike, ponudio joj prsten. Njegova gestica bila je toliko emocionalna da se činilo kao da je cijeli svijet stao na trenutak. Djevojka je, čim je shvatila što se događa, spustila se na pločnik i s velikim uzbuđenjem izgovorila “DA”. Njezin odgovor bio je toliko glasan i strastven da je u tom trenutku zvučalo kao da je cijeli grad bio svjedok njihove radosti. Scena je bila toliko intenzivna i iskrena da se činilo kao da smo svi mi gledali neki romantičan film, gdje se na kraju sve dobro završava.

Promatrajući sve to, nisam mogao a da ne pomislim na to koliko rijetko viđamo ovakvu vrstu iskrene i duboke ljubavi u današnjem svijetu. Ta scena bila je poput bajke, pravo osvježenje u vremenima koja često izgledaju sumorna. Želim im svu sreću u budućem životu i nadam se da će njihova ljubav trajati cijeli život, kao što su i obećali jedno drugome u tom nezaboravnom trenutku.

 

BONUS ISPOVIJEST:

Kad smo išle u grad u srednjoj školi, nikad ništa nisam kupovala jer nisam imala para. Nekad me neko časti, ja nemam da uzvratim. Na faksu me časti drugarica u izlasku, ja opet nemam. Sad lepo zarađujem i čašćavam koga kad stignem. Ali mi je žao što ne mogu da dođem do tih drugarica da im vratim, da ne misle da sam ih koristila, stvarno nisam imala…
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here