Već 20 godina radim kao babica u porodilištu i sretala sam se s raznim ženama, porođajima i izvanrednim situacijama. Prošle sedmice, dogodila se scena koja će mi ostati urezana u sećanje.

Mlada trudnica, samo 23 godine, došla je na svoj prvi porod. Imala je jake trudove i više od tri sata provela je u predrađaoni, slušajući muziku sa slušalicama. Iako su bolovi bili intenzivni, šetala je čitavo vreme, pokušavajući naći olakšanje.

Kada je došlo vreme da se porodi, pozvala nas je i odveli smo je do stola za rađanje. Tada se dogodilo nešto neočekivano. Dok je rađala, nastavila je slušati muziku, ali uz to je počela pjevati punim glasom. Kako su bolovi postajali jači, ona je sve više i jače pjevala, stvarajući neobičnu, gotovo magičnu atmosferu u porodilištu. Ovo je bio trenutak koji nisam mogla ni zamisliti, a kamoli doživjeti.

 

 

Na kraju je sve prošlo bez ikakvih komplikacija, a ona nije pustila ni suzu. U svom prvom porodu, dugo nisam vidjela ženu, djevojku, koja toliko snažno ruši predrasude o današnjoj omladini. Pokazala je da mladi ljudi nisu uvijek slabi, već su sposobni za život i suočavanje s izazovima.

BONUS ISPOVEST :

Bio jednom jedan mladić po imenu Luka koji je živio u malom selu okruženom zelenim brdima i prekrasnim rijekama. Luka je bio sanjar i strastveni zaljubljenik u prirodu. Svakodnevno je istraživao obližnje šume, prikupljao biljke i promatrao životinje. Njegov najveći san bio je postati biolog i otkrivati tajne prirode.

Jednog dana, dok je hodao uz rijeku, Luka je primijetio nešto neobično. U vodi je plivala mala, zlatna ribica koja je izgledala kao da ga zove. Luka se sagnuo i uhvatio ribicu u dlanove. Ona ga je iznenada progovorila: “Luko, oslobodi me, i ispuniti ću ti tri želje.”

Luka nije mogao vjerovati vlastitim ušima, ali odlučio je pomoći ribici. Pažljivo ju je vratio u rijeku. Ribica je sretno isplivala uprkos tome što je znala da neće ispuniti svoje obećanje.

Nakon nekoliko dana, Luka je ponovno sretao ribicu. Ovaj put, ribica mu je donijela dar – nevjerojatnu knjigu o prirodi. Luka je bio presretan jer je znao da će mu knjiga pomoći da postane bolji biolog. Učinio je sve što je mogao kako bi naučio iz tog blaga.

 

Kako je vrijeme prolazilo, Luka je postao poznat kao najbolji biolog u svom selu. Pomagao je drugima da razumiju prirodu i brinu se o njoj. Zbog svog posvećenog rada, locirao je i mnoge rijetke vrste biljaka i životinja.

Na kraju, Luka je shvatio da su najvažnije želje one koje ostavljamo u srcima drugih. Njegova ljubav prema prirodi i želja da je zaštiti bile su najvredniji darovi koje je mogao podijeliti s ostatkom svijeta.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here