Moja veza s mamom, koja je ujedno i moja dalja rođakinja, doživjela je dramatičan preokret kada smo saznali da je on sterilan. Ova vijest nas je iznenadila i duboko potresla, posebno jer smo planirali vjenčanje i sanjali o zajedničkom životu. Njegova odluka da prekinemo vezu zbog njegove sterilnosti bila je šokantna i emocionalno iscrpljujuća. Iako me je njegov stav povrijedio, nisam se htjela pomiriti s tim.

Umjesto da se povučem, odlučila sam se boriti za našu ljubav. Priopćila sam mu svoju odluku da ćemo se vjerovati i nastaviti s planiranjem vjenčanja, unatoč njegovom stanju. Moj pristup nije bio samo emocionalan, već iskreno motiviran ljubavlju i posvećenošću. Kada sam mu rekla da želim biti s njim bez obzira na sve prepreke, njegova reakcija je bila duboko emotivna. Njegove suze i tuga pokazale su koliko mu znači naša veza i koliko je i dalje želio biti s nama.

 

 

 

Nakon što smo razgovarali i promislili o svim mogućnostima, odlučili smo se vjenčati i zajedno suočiti sa svim izazovima koje donosi njegova sterilnost. Ova odluka nije bila laka, ali smo oboje osjećali da je naš odnos dovoljno jak da izdrži sve poteškoće koje nam život stavlja ispred nas. Tako smo, nakon što smo se vjenčali, započeli novu fazu u svom životu, odlučni pronaći način kako ostvariti svoju želju za roditeljstvom.

 

 

 

Već tri godine smo u braku i neprekidno istražujemo različite opcije kako bismo ostvarili svoj san o roditeljstvu. Jedna od opcija koju ozbiljno razmatramo je donatorska oplodnja. Ovo je kompleksan i emotivan put, ali smo oboje posvećeni i hrabri u svojoj borbi da ostvarimo našu želju za djecom. Svaki korak na ovom putu je težak, ali zajedno se borimo i nadamo se da će nas u konačnici izgraditi sreća i ispunjenje našeg sna.

Molimo vas da nas podržite i da se pomolite za nas. Vaša podrška i ljubav iznimno su nam važni u ovom razdoblju života. Tomo i Ana, naša ljubav je jača od svih izazova koje nam je život postavio. Zahvalni smo što imamo ljude poput vas koji nas podržavaju i pružaju nam snagu da nastavimo dalje.

Neka naša priča bude inspiracija i podsjetnik da ljubav može prevazići sve prepreke i da uz zajednički trud i odlučnost možemo ostvariti sve što srce želi. Ljubimo vas sve i zahvaljujemo se na vašoj neprocjenjivoj podršci.

BONUS VIC:

Plutaju Fata i Mujo na santi leda. U jednom trenutku Mujo pogleda u daljinu i dobaci Fati:
– “Jesam ti reko da ćemo se spasiti, eto ga Titanik!”

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here