SINOĆ SAM BILA KOD LJUBAVNIKA, KOJI JE BIO MOJA LJUBAV IZ MLADOSTI…

 

 

 

Narator započinje priču prisjećajući se prošle večeri kada je bila kod ljubavnika, čovjeka koji je bio njena ljubav iz mladosti. Ovaj susret s ljubavnikom čini sretnim, ispunjavajući osjećajem moći i samopouzdanja, skoro kao da je kraljica. Susreti s ljubavnikom pružaju joj bijeg od svakodnevnih problema i briga. Svaki put kada se sastane, ljubavnik se vraća kući svojim automobilom, a ona uvijek izlazi nekoliko blokova dalje od svoje zgrade, kako bi izbjegla bilo kakve sumnje ili neugodne situacije.

Međutim, sinoć se dogodilo nešto što ju je stavilo u stanje panike. Dok je izlazila iz automobila, primijetila je da je vidio ljubavnikov rođeni brat koji je šetao psa. Ovaj neočekivani susret odmah je probudio strah u njoj, jer se plaši da bi brat mogao reći ljubavniku šta je vidio. Ta pomisao izazvala je paniku koja je pratila cijelu noć i nastavila se i sljedećeg dana. Svaki put kad telefon zazvoni, srce joj preskoči, boji se da bi to mogao biti ljubavnikov brat, spreman da otkrije njenu tajnu.

Dok razmišlja o ovoj situaciji, osjeća se kao da joj sudbina ne dopušta da uživa u životu. U trenutku kada je konačno pronađeno nešto što je čini sretno, nešto što joj daje osjećaj slobode i bijega od svakodnevnog stresa, sudbina je postavila prepreku koja prijeti da sve uništi. Iako su ovi susreti s ljubavnikom bili njen način da zaboravite na sve brige i probleme, sada se čini da čak ni to ne može imati bez komplikacija.

 

 

 

U njenim mislima, postavlja se pitanje zašto joj Bog ne dopušta da bude sretna, makar samo malo. Osjeća se kao da joj je Bog namjerno postavio ovu prepreku, kao da joj je uskraćeno pravo na užitak i slobodu koju je tražila. Četvrtak je za nju bio dan kada je mogla pobjeći od stvarnosti, dan kada je mogla zaboraviti na sve što je tišti, ali sada taj dan nosi gorak okus straha i neizvjesnosti.

Iako je ispunjena tjeskobom i strahom, narator ne može zaboraviti osjećaj sreće koji joj donose trenuci s ljubavnikom. U tom kontrastu između trenutne sreće i potencijalne katastrofe koja može uslijediti, leži njena unutrašnja borba. Dok se bori s osjećajem krivice i straha od otkrivanja, istovremeno se drži za te dragocjene trenutke koji joj daju osjećaj života i slobode, makar nakratko.

ZAPRATITE NAS ZA JOS ZANIMLJIVOG SADRZAJA. 

UGODNA NOC.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here